Bár a Lotus a héten megerősítette, hogy 2016-ra is megtartja Pastor Maldonadót, így a PDVSA-tól megérkezhetnek a visszatartott milliók, valamint a Renault belépése is a küszöbön áll, ami szintén pénzt hoz majd, de egyelőre nagyon rosszul állnak.
Az enstone-i alakulat csütörtökön a késedelmes fizetés miatt nem tudott bejutni a paddockban számára kijelölt épületbe, kizárták őket. Konyhájuk nem volt, így kénytelenek voltak pizzát rendelni, és mivel a felszerelésük is (megint) késve futott be, a Mercedestől, a Saubertől és a Manortól kölcsönkért targoncákkal és egyéb szerszámokkal építették a garázst.
A fentiekhez hasonló küszködést megunó, jövőre minden bizonnyal a Haas-Ferrarinál vezető Romain Grosjean azért próbált jó képet vágni a helyzethez, amikor a Lotus-pavilon előtt, az esőben álldogálva nyilatkozott az újságíróknak:
“Az ebéd amolyan pizzabuli volt a srácokkal, de ahogy mindig, most is mindenki mindent belead. Itt vagyunk, készen állunk a versenyzésre. Mindig is mondtam, hogy elképesztő brigád dolgozik Enstone-ban, itt az újabb bizonyíték.” 


“Remélhetőleg gyorsan rendeződnek majd a dolgok, a fő pedig az, hogy mindenünk megvan ahhoz, hogy versenyezni tudjunk. A mostani helyzet egyáltalán nem zárja ki, hogy a dobogóért küzdhessünk a hétvégén. Gondoljunk csak Spára, a garázsban ott vártak a végrehajtók, mégis sikerült a dobogóra állni. Egyszerűen csak nehéz helyzetben vagyunk, válaszokat várunk a csapat jövőjét illetően, de a küzdőszellem most is megvan!”