Miután világossá vált, hogy Romain Grosjean a jövőre belépő Haas-Ferrari kedvéért elhagyja a Lotust, rögtön megindultak a találgatások arról, ki ültetnek majd Pastor Maldonado mellé a leendő Renault-csapatnál.
Force India vagy Lotus?


A volt Toro Rossó-s, jelenlegi Ferrari-tesztelő Jean-Eric Vergne, valamint a tavalyi Forma-3-as Európa-bajnok Esteban Ocon neve is felmerült, azonban az olasz Gazzetta dello Sport kedden kész tényként közölte, hogy a Lotus/Renault a jelenleg a Force Indiánál versenyző mexikóit, Sergio Perezt igazolja.
Míg Nico Hülkenberg maradását már jó ideje bejelentette a Force India, Perez esetében kivár a silverstone-i alakulat, ennek ellenére a de facto csapatfőnök, Bob Fernley azt az Autosportnak azt állítja, őt is megtartják 2016-ra, mindössze a bejelentést időzítik későbbre.
“Kétségem sincs afelől, hogy meglesz a szerződés. Azonban még akkor is, ha már meglenne, a bejelentésre Mexikó lenne az ideális, szóval szerintem nem lesz hír addig” – utalt a versenynaptárba idénre visszakerült, október-november fordulóján következő Mexikói Nagydíjra.