Az már ténynek tekinthető, hogy a Red Bull-csapatok és a Renault a 2015-ös idény végén szakítanak, ahogy az is világos, hogy az energiaital-gyártó alakulatai csak a Ferrarira számíthatnak jövő évi motorszállítóként.
A Red Bullnál azonban csakis versenyképes, a gyárival megegyező erőforrást fogadnának el, amúgy kiszállnak a Forma-1-ből, ennek fényében nem túl jó hír, hogy az F1 uraként ismert Bernie Ecclestone szerint Maranellóban elkezdtek aggódni a túl erős rivális támogatásának lehetősége miatt.


“A Forma-1 érdekében Marchionne (Sergio, Ferrari-elnök) nagyon szívesen adna versenyképes motort a Red Bullnak, azonban a saját csapatának nem akar ártani. Ha a Red Bull jobb motort kap, akkor nyilván versenyképesebb lesz, ami aggasztja, fél, hogy a saját csapatának tesz keresztbe” – mondta az Autosportnak az angol üzletember.
“Sergión múlik, döntenie kell, de biztos vagyok benne, hogy hamarosan így vagy úgy, de rendeződik a kérdés” – tette hozzá.
Ecclestone szerint Marchionne tisztában van azzal, hogy mekkora felelősséggel jár a döntése, hiszen elutasítása esetén négy autóval kevesebb lesz a rajtrácson, épp ezért nem jött túl jól a múlt hétvégi Szingapúri Nagydíj, amelyen a győztes Ferrari mögött ott lihegett a Red Bull.
F1: A Ferrari megijedt a Red Bull-szerződéstől? 3


“Hát, nem jött épp jól a Red Bull szingapúri szereplése. A Ferrarinál most azt mondhatják, hogy mi lenne, ha a mi motorunkkal versenyeznének?, hiszen már most, egy gyengébb erőforrással is kihívást támasztottak. Szóval a Ferrarit aggasztja az egyenlő motorok lehetősége. De hogy őszinte legyek, szerintem ezzel nem érdemes foglalkozni, ugyanis Szingapúrban a versenyző számít igazán, mindegy lett volna, ha a Red Bullnak 40-nel több lóereje is van.”