A szingapúri hétvégére nyílt titokká vált, hogy Romain Grosjean a jövőre belépő új csapat, a Haas-Ferrari kedvéért elhagyja az amúgy 2016-ra a Renault gyári csapatává váló Lotust.
Az enstone-i alakulat vasárnap éjszaka gyorsan megerősítette, hogy Pastor Maldonado marad 2016-ban is, így a fő kérdés az, ki lesz Grosjean utódja.
Pénzes páros a Renault-nál?


Hétfőn arról lehetett hallani, hogy a Renault francia pilótával szeretné pótolni őt, a Ferrari-tesztelő Jean-Eric Vergne és a tavalyi Forma-3-as Európa-bajnok Esteban Ocon neve merült fel, de a Gazzetta dello Sport egészen másról tud.
Az olasz sportlap szerint a Force Indiá-s Sergio Perez kerül Maldonado mellé. A mexikói pilóta korábban a silverstone-iaknál való maradásról beszélt, de Nico Hülkenberggel ellentétben hivatalos bejelentés nem volt erről.
Elsőre elég furcsának tűnik a Renault dupla latin-amerikai felállása, de bizonyos szempontból érthető: a francia gyártó az első, átmeneti évben úgysem készül bajnoki kampányra, az építkezéshez viszont nagyon is jól jön az a sok tízmillió dollárnyi szponzori pénz, amely a venezuelai PDVSA, valamint a Perez mögött álló, a világ leggazdagabb embereként ismert Carlos Slim kasszájából érkezik majd.
A korábbi Sauber- és McLaren-versenyző Perez lelépése a Force Indiánál szabadít fel egy helyet, oda a motorszállító Mercedes DTM-es tehetségét, Pascal Wehrleint ültetheti be 2016-ra.