F1: Elszegényedik a McLaren? 2

A vártnál sokkal hosszabb az építkezős szakasz az újramelegített McLaren-Honda kapcsolatban, az idei szezonra senki nem emlékszik majd szívesen az istállónál. A McLaren jelenleg csak a mezőnynél másodpercekkel lassabb Manort előzi a konstruktőri versenyben, a kilencedik hely azt jelenti, hogy pénzdíjra nem nagyon számíthat az istálló.
Ez jelentős kiesést jelenthet a költségvetésben, amit szponzorokkal kellene pótolni. Jelenleg ebben az ügyben sem áll jól a McLaren, az aktuális forma nem nagyon vonzza a hirdetőket, de Eric Boullier csapatfőnök optimista.
“Keményen dolgozunk azon, hogy javítsuk a szponzori portfoliónkat. Nem mondhatom száz százalékra, de 99,9 százalék, hogy hamarosan lesz néhány bejelentés” – mondta Boullier.
“Ha nem végzünk megfelelő helyen a bajnokságban, az FOM sem fizet nekünk annyit, ezt valahogy pótolnunk kell. Nem mondom, hogy a Hondának kell ezt tennie, a mi feladatunk.”
Becslések szerint a rossz szereplés miatt a McLaren nagyjából húszmillió dolláros pénzdíjtól esik el. “Nem szereznek szponzorokat, inkább csak veszítenek. Ezt nem lehet egy vállrándítással elintézni, hamarosan változnia kell valaminek” – figyelmeztetett Martin Brundle, a Sky Sports szakértője.