A Szingapúri Nagydíj első edzésnapját az élen záró orosz Danyiil Kvjat Forma-1-es pályafutása során első ízben volt leggyorsabb egy edzésen, de a pénteki eredmény ellenére nem bízta el magát. 


“Számítottunk rá, hogy ezen a pályán jól megy majd az autó, hiszen nem nagyon vannak egyenesek” – mondta Kvjat. “A délután egyáltalán nem tűnt rossznak, biztató a tempónk. Az első edzésen nem mentem sokat, így nagyobb kihívás volt a második edzés, talán egy kicsit meglepő is volt, hogy milyen hamar megfutottam a leggyorsabb kört, de valahogy rögtön jónak éreztem az autót.” 
“Jó érzés először megnyerni egy edzést, azonban mindegyik csapat keményen dolgozik majd, meglátjuk, holnap mi lesz a helyzet. Nincsenek előzetes elvárásaim holnapra.”
A harmadik helyen végzett Daniel Ricciardo is óvatosan beszélt. “Mindkét edzés jól ment ma, a szuperlágyas gyors körömön egy kicsit forgalomba keveredtem, de tudjuk, hogy ezen a hétvégén jó esélyeink lehetnek” – nyilatkozta az ausztrál. 
“De arra számítunk, hogy az ezüst és a vörös autók holnap belehúznak. Remélhetőleg mi is meg tudjuk őrizni a mai tempót, és a rajtrács elejébe kvalifikálhatunk.”


A Ferrarit Kimi Räikkönen képviselte előkelőbb helyen, a finn Kvjat mögött, Ricciardo előtt fejezte be a napot. “Sima edzés volt, a szokásos dolgokat vittük végig, és nagyjából minden rendben működött” – értékelt a finn. 
“Mindig van min javítani, de összességében jól viselkedett az autó. Ahogy mindig, a Mercedes megint erős lesz szombaton, és a Red Bull is gyorsnak tűnik itt, de ez még csak a pénteki nap volt, nem lehet következtetéseket levonni a köridőkből.”
A kétszeres szingapúri győztes Sebastian Vettel (5.) is úgy sejti, hogy a pénteki “botlás” után a hétvége további részében erősebb lesz a Mercedes. “Jó napunk volt, az autó jól viselkedett, de szerintem még javulhatunk” – kezdte Vettel. 
“Nem voltam teljesen elégedett a rövid etapjaimmal, az időmérőre mindenképp javítanom kell még egy kicsit. A versenytempó alapvetően jónak tűnt. Nem tudom, mi volt velük ma, lassúnak tűntek, de a Mercedes is gyors lesz, biztos vagyok benne, hogy holnapra fordítanak. Tudjuk, hogy a Mercedes-motoros csapatok nem mindig mutatják meg pénteken, hogy mit tudnak, szóval majd meglátjuk. Ahogy számítani lehetett rá, a Red Bull is elég gyors itt.” 


Lewis Hamilton viszont egyelőre úgy érzi, nem elég erős a Mercedes. “Nem volt problémánk, egyszerűen gyorsak voltak a többiek” – vélekedett Hamilton. “Ez mindig olyan verseny, ahol szorosabbá válik minden, kisebbek a különbségek. Most annyival közelebb vannak, hogy talán előttünk is járak.”
“Csak tesszük a dolgunkat, nincs semmi különleges célunk. Olyan keményen nyomjuk, amennyire csak tudjuk, a riválisok egyelőre gyorsak, de holnap új nap lesz.”
Nico Rosberg rossz irányba ment a beállításokkal. “Egy kicsit eltévedtem ma, de sokat tanultam” – ismerte el a német. “Holnap könnyedén rendbe tudjuk majd tenni a dolgokat. Nem végeztünk ma igazán jó munkát, a többiek gyorsak voltak, szóval minden összejött. Úgy tűnik, a Ferrari, a Red Bull és mi harcolunk majd a pole-ért.”
“Nem vagyunk elégedettek a mai teljesítménnyel” – tette hozzá Toto Wolff csapatfőnök. “Nem sikerült igazán munkára bírni a gumikat sem a gyors körökön, sem a hosszabb etapokon. A Red Bulloktól láttunk pár elképesztő kört, szóval alaposan végig kell gondolnunk, hogy most mi is a helyzet.”


Pénteken egy újonc is bemutatkozott, a Manornál először vezette az autót Alexander Rossi. Az amerikai az első edzésen kicsit odacsapta az autót, de elégedett volt. “Kár, hogy egy kis hiba elhomályosította, hogy egyébként nagyon pozitív első napom volt a csapattal” – így Rossi. “A balesetig mindennel nagyon elégedett voltam, utána a srácok remek munkát végeztek a javítással.”
“A szuperlágyakon nem tudtam körözni, szóval lesz dolgom a harmadik szabadedzésen, de igyekszem a pozitívumokra koncentrálni.”
A McLaren kísérletezett pénteken, Fernando Alonso frissebb hajtásváltozatot és másféle aerodinamikai csomagot használt, mint Jenson Button, egy másodperccel gyorsabb is volt nála. De szenzáció nem várható. “Az első három csapat, vagyis a Ferrari, Red Bull és Mercedes nagyon gyors” – fogalmazott Alonso. 
“Mögöttük elég szoros a mezőny, bármi lehet. Elsősorban a pálya jellegén múlik, hogy közelebb vagyunk az elejéhez, Szingapúr jobban fekszik nekünk, és ezt az esélyt ki is kellene használnunk.”