A szezonkezdet előtt pár héttel a sírból visszarángatott Manor Marussia az angol Will Stevens mellé a spanyol Roberto Merhit igazolta, azonban az utóbbi újonc csak amolyan “gördülő” szerződést kapott, ugyanis egyáltalán nem vitt magával szponzori csomagot vagy egyéb pénzt.
Spanyol sajtóértesülések szerint Merhi ideje most telt ki, ugyanis a Manorral már korábban is kapcsolatban álló amerikai versenyző, Alexander Rossi megfelelő összeggel támogatta meg jelentkezését.
A GP2-ben a McLaren-nevelt Stoffel Vandoorne mögött távoli második Rossi egyes lapok szerint már a hétvégi Szingapúri Nagydíjon versenyzőként indul, míg más forrás szerint most csak az első szabadedzést kapja meg, és a jövő heti Japán Nagydíjon vesz részt végig.


A 23 éves kaliforniai pilóta évek óta a Forma-1 közelében van, korábban az azóta megszűnt Caterham tesztelője is volt, ifjoncteszteken és összesen öt szabadedzésen vezetett eddig.
Egy darabig úgy tűnt, hogy Rossi esélyes lehet a 2016-ban belépő amerikai csapat, a Haas egyik ülésére is, de az alakulat nemrég kizárta ezt. 
Merhi számára különösen fájdalmas lehet a fordulat, ugyanis az év nagy részében a Forma-1 mellett párhuzamosan vitt Formula Renault 3.5-ös szerepléséről a múlt héten mondott le végleg, ugyanis a tengerentúli F1-es versenyek miatt nem tudott volna részt venni a szériában.
A Forma-1-ben legutóbb 2007-ben szerepelt amerikai a Toro Rossó-s Scott Speed személyében, de az évet nem töltötte ki, egy csúnya, egyes pletykák szerint tettlegességig fajuló veszekedést követően kidobták a csapattól, a helyére egy bizonyos Sebastian Vettel került.
Frissítés: A hírek felröppenése után nem sokkal a Manor hivatalosan is megerősítette a cserét, a maradék hét fordulóból ötben vezet Rossi, azonban Merhi lép majd pályára Oroszországban és Abu-Dzabiban.