A 2016-ban a Forma-1-be belépő amerikai csapat, a Haas F1 lázasan keresi a versenyzőket. Az autó jelentős részét a Ferraritól beszerző alakulat egyik helyére szinte biztosan az olaszoknál tesztelői szerepben dolgozó Esteban Gutierrez kerül majd, a második ülés sorsa viszont nyitottnak látszik.
A McLaren neveltje, a 2014-es bemutatkozás után idénre tartalékossá lefokozott Kevin Magnussen nagyon szívesen igazolna hozzájuk, ha az anyacsapatnál nem kap lehetőséget 2016-ra.


“Nem fogom megnevezni, melyik csapatokkal tárgyalok, de annyit mondhatok – hiszen ez a sajtóban is szerepel -, hogy a Haasnál gondolnak rám. Ezt maga Gene (Haas, tulajdonos) is kijelentette. Szerintem Güntherrel (Steiner, csapatfőnök) együtt mindketten nagyon okos emberek, az új F1-es csapatot pedig okosan, innovatívan építik fel” – mondta az Autosportnak a dán pilóta.
“Szóval igen, ha a McLarennél nem jut számomra versenyzői ülés, akkor természetesen nagyon szívesen vezetnék a Haasnál” – tette hozzá. 
Gene Haas számtalanszor leszögezte, hogy számára kiemelten fontos szempont a versenyzői tapasztalat, Magnussen viszont csak 2014-ben vezetett a Forma-1-ben, ennek ellenére bízik benne, hogy alkalmas lenne a munkára.
“A McLarennel eltöltött hat évem alatt a legjobb pilótáktól és mérnököktől tanultam, az idei lehetőség miatt pedig nagyon sokat fejlődött a műszaki tudásom, szóval szerintem nagyon is képes lennék vezető szerepet vállalni egy új csapat felépítésében.”
F1: Ferrari-csapathoz menne a McLaren-pilóta 3


A McLarennél a következő pár hét során dől el, hogy élesítik-e Jenson Button 2016-ra szóló opcióját, de jelenleg úgy tűnik, hogy igen, ugyanis a versenyfőnök, Eric Boullier pár napja arról beszélt, hogy jobb híján nem fogják akadályozni Magnussent, ha versenyzési lehetőséget kap máshol:
“Ha nálunk akad lehetőség – de erről nem én döntök egyedül -, akkor természetesen övé az elsőbbség. McLaren-pilóta, aki mindig is azt mondta, hogy újra a McLarennél szeretne versenyezni. De ha ez nem lehetséges, akkor én biztosan nem akadályoznám, hogy máshol vezessen.”