Hétről hétre újabb pénzügyi gondokról, a fenyegető csődről a hallani a Lotus kapcsán, miközben a felvásárlásukkal újra gyári csapatot indítani kívánó Renault nem siet a lépés megtételével.
Az enstone-i alakulat a hírek szerint a pénzhiány miatt az Olasz Nagydíjra már hiányos felszereléssel érkezett, ami nem túl biztató a most következő, 11 hetes, költséges tengerentúli futamokból álló hajrá előtt, de a Lotus helyettes csapatfőnöke, Federico Gastaldi azt állítja, nem élet-halál kérdése a Renault azonnali beszállása, ki tudják húzni a szezon végéig.


“Ahogy minden csapatnál, mi is mindent előre elterveztünk. A felszerelés egy része már úton van Szingapúrba, a jegyeket, hoteleket lefoglaltuk. Mit mondhatnék? Két hét múlva megint ezt kérdezik majd, hogy el tudunk-e utazni Japánba?” 
“Mi itt vagyunk, a pénzügyi helyzetünket illető spekulációkkal pedig nem tudunk mit kezdeni. Mindenkinek megvannak a maga kis értesülései. Számunkra nyilván nem jók az állandó pletykák, szóbeszédek, de az is érthető, hogy erről kérdezgetnek minket.” 
Gastaldi azt azért elismeri, hogy nehéz a helyzetük:
“Nem volt könnyű, de dolgozunk, hajtunk tovább. A döntés a Renault-é, mi mindent megteszünk, hogy összejöjjön, de rajtuk múlik, nem rajtunk. A Mercedes, a Ferrari vagy a Red Bull költségvetésével nem tudunk versenybe szállni, de azért így sem vagyunk messze attól, hogy versenyképesek legyünk.”
A Lotus vezető mérnöke, Alan Permane is nyilatkozott csütörtökön, ő arról beszélt hogy a Renault beszállásának időpontja abból a szempontból is mindegy, hogy Enstone-ban már nem nyúlnak érdemben a 2015-ös autóhoz.
“Nem számít, ugyanis mostanra a 2016-os autóra koncentrálunk. Van még pár apróság, Spára és Monzára új első szárnyat is vittünk, szóval kipróbálunk ezt-azt, de az ilyesmik már a jövő évre készülnek, és ha beválnak, akkor idén is bevetjük. De nagy fejlesztés már nem lesz, mások sem nagyon hajtanak már az idénynek ebben a szakaszában.”