Mivel a Renault a Lotus felvásárlásával újra gyári csapatot indít, az enstone-i alakulat minden bizonnyal szakít jelenlegi motorszállítójával, a Mercedesszel. A felszabaduló helyre esélyes lehet a sereghajtó Manor, már csak azért is, mert az ő jelenlegi szállítójuk, a Ferrari a Renault-val szakító Red Bull és Toro Rosso visszafogadására, valamint a 2016-ban belépő amerikai csapat Haas ellátására is készül.


A 2015-ös idényre a sír széléről visszatáncoló brit kiscsapat már tárgyal a Mercedesszel, árulta el a cég motorsportfőnöke, Toto Wolff az Autosportnak:
“A motort illetően tárgyaltunk a Manorral, érdekelné őket a versenyképes lehetőség. Jelenleg Ferrari-motorjuk van, de új csapatról van szó, amelynek érdemes minden gyártóval tárgyalnia, hogy a lehető legjobb üzletet köthessék. Ezért tárgyaltunk velük.”
A motorpartnerség egy dolog, de úgy hírlik, a Mercedes komolyabb szerepet is szánhat a Manornak, akár fiókcsapatává is teheti – mint a Ferrari a Haast -, ahol a Német Túraautó-bajnokságban remeklő, idei bajnokesélyes neveltjüknek, Pascal Wehrleinnak is helyet találhatnak.


A DTM-es versenyzés mellett a Merci Forma-1-es tartalékosaként is dolgozó 20 éves pilóta a német Sport1-nek azt mondta, egyelőre nem gondolkodik az F1-es lehetőségen.
“Azonkívül, hogy a DTM-ben beleadok mindent, nem tudom befolyásolni a dolgokat, de itt nagyon jól alakul a helyzet. Jelenleg nagyon húzós a menetrend, minden hétvégén van valami, vagy a DTM, vagy a Forma-1, és főleg most, amikor ennyire szoros a bajnoki küzdelem, nem érdemes ezen spekulálnom, majd foglalkozom vele utána.”