Jó ideje a Race of Champions – a Bajnokok Tornája – jelenti a motorsportévad megkoronázását, hiszen az egész hétvégés gálaversenyen a Forma-1-től a ralin keresztül a MotoGP és a krosszmotorozás sztárjaiig megjelenik mindenki, aki számít, hogy eldöntsék, kié lesz a nemzetek kupája, majd az egyéni, “a bajnokok bajnoka” cím.


Az idei, november 20-21-én Londonban rendezendő tornára már több résztvevőt is bejelentettek, ott lesz például Sebastian Vettel, az F1-es szereplés mellett Le Mans-győzelmet szerző Nico Hülkenberg, a Red Bull-os Daniel Rcciardo, a tavalyi győztes David Coulthard, az ausztrál motoros legenda Mick Doohan, Le Mans “királya”, korábbi RoC-győztes Tom Kristensen, és a rali- és ralikrossz-világbajnok Petter Solberg is.
A RoC most újabb két nevet jelentett be: Brazília képviseletében a williamses Felipe Massa, valamint az F1-ben 2008-9-ben nem túl szép karriert befutó, de az elektromos formaautó-bajnokság, a Formula E első idényében bajnoki címet szerző ifjabb Nelson Piquet is.
A két brazil nem először vesz részt a Race of Championsön, tíz éve, 2005-ben már szerepeltek együtt.


“Egy évtized után nagy örömmel térek vissza a Race of Championsre, ahol a világ versenysorozatainak legjobbjaival találkozhatunk majd” – mondta a 2008-ban a Ferrarival kis híján világbajnoki címet szerző, idén a Williamsszel az F1-es bajnokság 4. helyén álló Massa. 
“Már így is ragyogó évem van, szóval nem is lehetne jobban lezárni, mint a Race of Champoins-ös szerepléssel!” – kezdte a 30 éves Piquet. “A Formula E júniusi fináléja miatt máris nagyszerű emlékeim vannak Londonról, remélem, hogy ez jó ómen lesz a Bajnokok Tornáját illetően!”
A Race of Championsön eddig sem a nemzetek tornáján, sem egyéniben nem győzött brazil versenyző.