A súlyos pénzügyi nehézségekkel küszködő Lotus-csapatnak húzós napja volt hétfőn, az Olasz Nagydíj után tegnap már Londonban a bíróságon volt jelenésük, ahol az volt a tét, hogy az enstone-i alakulat adóhátraléka miatt elindul-e a felszámolási eljárás.
A Lotust végül a megvásárlására készülő Renault mentette meg, a tárgyalást sikerült 18-ára elnapoltatni. A francia gyártó és a csapat ezzel időt nyert, hogy véglegesítsék az üzletet, igaz, ez nem egészen rajtuk múlik.


Ahogy a Renault Forma-1-es főnöke, Cyril Abiteboul is mondta, néhány feltételnek még teljesülnie kell, hogy újra gyári csapatot indítsanak, és azóta az is kiderült, mi is a legnagyobb akadály.
A Renault Bernie Ecclestone-ra vár, aki korábban szóban már megígérte a cégvezér Carlos Ghosnnak, hogy a Ferrarihoz, a Mercedeshez, a McLarenhez, a Red Bullhoz és a Williamshez hasonlóan ők is garantált bónusszal járó “történelmi csapat” státuszt élvezhetnek a kifizetéseknél, de papírra már nehezebben kerül a dolog.
Amíg ez nem rendeződik, a Renault biztosan nem veszi meg a Lotust, azonban a francia Auto Hebdót ez nem akadályozta meg abban, hogy egy grafikán megmutassa, szerintük hogyan fest majd az új enstone-i Renault jövőre, íme: 
F1: A sír széléről táncolt vissza a Lotus 3