Ha minden jól megy, a 2016-os idényben beszáll a Forma-1-be a Ferrari-kötődésű amerikai csapat, a Haas.
Az alakulat az elmúlt pár hónapban már a pilótakereséssel foglalkozott, lassan rendezniük kell a kérdést. A listájukon a Ferrari tartalékosai, Esteban Gutierrez és Jean-Eric Vergne mellett a Force India-s Nico Hülkenbeg, valamint az amerikai GP2-es tehetség, Alexander Rossi is szerepelt, ám előbbi a szerződéshosszabbítása, utóbbi a jobb jelöltek felbukkanása miatt kiesett.


A múlt hét pletykái alapján a mexikói Gutierrez igazolása szinte biztosnak látszik, a másik ülésért pedig két francia, Vergne és a Lotusnál egyelőre a levegőben lógó Romain Grosjean, valamint a McLaren tartalékosa, a dán Kevin Magnussen küzdhet meg.
Az alapító Gene Haasszal együtt Monzába utazó csapatfőnök, Günther Steiner így beszélt az Olasz Nagydíj helyszínén:
“Továbbra is a szeptembert célozzuk a pilótafelállás véglegesítésével. Természetesen nagy horderejű döntés ez számunkra, kapkodni nem akarunk, de szeretnénk szeptemberben rendezni a kérdést. Mindenki ismeri a pilótapiac helyzetét, mostanra jó néhány dominó eldőlt, jó néhányan maradtak a helyükön. Szóval tárgyalunk a még elérhető tapasztalt pilótákkal, szeretnénk a lehető legjobb döntést meghozni.” 
F1: Grosjean is átigazolási ajánlatot kaphat 3


Maga Haas a svájci Speed Weeknek így beszélt: 
“A silly seasonnak hamarosan vége, egy kicsit meglepett minket, hogy mennyi nagy név maradt a helyén. Nagyszerű lenne amerikai versenyzőt szerződtetni, de nincs igazán meggyőző jelölt a piacon. Az USA-ban komolyabb F1-es utánpótlásprogramra lenne szükség. Az álomcsapatunkban egy Ferrari-pilóta és egy másik tapasztalt F1-es versenyző szerepel.”