Monzában folytatódott a McLaren kínos vesszőfutása, újabb értékelhetetlen eredményt ért el a csapat. Régi cimborája, Flavio Briatore szerint azonban a kudarcok nem kezdik ki Fernando Alonso türelmét.
A McLarennél ezzel együtt elég feszült a hangulat, mert a csapat szeretné elérni, hogy váltsák le a Honda sportfőnökét, Arai Jaszuhiszát, erre azonban a japánok nem hajlandók. Pedig lassan üzleti érdekek is veszélybe kerülhetnek.
“A márka eddig nem sérült, mert a múltban számtalan sikeres évünk volt” – mondta Eric Boullier csapatfőnök. “De ha nem tudunk új szponzorokkal megállapodni, az baj. Egyre nehezebb lesz új szponzorokat meggyőzni, ha nem javulunk fel gyorsan, és kezdünk el pontokat szerezni.”
Hogy Alonso elfecséreli-e a tehetséget ezzel a kínlódással? “Fernando hozott egy döntést, ami lehet jó vagy rossz. De nem szomorú” – rendezte le a kérdést az Alonso menedzsmentjében továbbra is fontos szerepet betöltő Briatore, aki nem hazudtolta meg önmagát.
“Fontos a megállapodás üzleti része: amíg fizetnek, kitart a türelem. Honda? Olyan ez, mintha két évvel az olimpia előtt elkezdtek volna edzeni, a versenyen mégis szakadt cipőben próbálnának jó eredményt elérni.”