Jól elverte a mezőnyt a két Mercedes az Olasz Nagydíj második szabadedzésén, a legközelebbi rivális, Sebastian Vettel majdnem nyolc tizedre volt. “Nehéz megmondani, milyen programon dolgoznak mások, de nagyon erősek” – mondta Vettel.


“Nagyon-nagyon gyorsnak tűnnek, de ez nem meglepetés. Az annál nagyobb lenne, ha nem az övék lenne a pole, de mi szeretjük a meglepetéseket, szóval meglátjuk. Javulnunk kell holnapra, átlagos nap volt.”
“Simán mentek az edzések” – összegzett Kimi Räikkönen. “Nem voltam teljesen elégedett a saját teljesítményemmel, a beállításokon még dolgoznunk kell. A többiek teljesítményét még nem tudtam elemezni, remélhetőleg jó hétvégénk lesz.”
A Mercedesek úgy verték le a mezőnyt, hogy valójában tesztelgettek. “Jó nap volt, de teszteltünk is, sok dolgot kipróbáltunk” – fogalmazott Lewis Hamilton. “Jó érzés volt vezetni az autót, nagyon jó tempót mutatott a csapat.”
Nico Rosberg 21 ezreddel maradt el csapattársától, de a köre végébe belehibázott. “Időt veszítettem az utolsó két kanyarban, aminek nem örülök” – bosszankodott Rosberg. “Lewis jelenleg gyorsabbnak tűnik, ki kell találnom, mit tudnék másképp csinálni holnap. Az előnyünk kicsit minket is meglepett.”


Nehéz napja volt a műszaki hibákkal küszködő Red Bullnak, Daniel Ricciardo szerint a Sauber lehet a csapat ellenfele Monzában. “Az első nap után azt kell mondanom, a Sauber lesz az ellenfelünk” – értékelt Ricciardo. “Ha előttünk tudnánk végezni, és megközelítenénk néhány Mercedest, azzal már elégedettek lehetnénk.”
“Szoros lesz a középmezőny” – így Danyiil Kvjat, aki péntek délután nem is futott gyors kört. “Ahogy arra számítani lehetett, nagy a Mercedes-motoros autók előnye, nem lesz könnyű verseny számunkra.”
Erősnek tűnt pénteken a Force India, amely a Ferrarinak is meglepetést okozhat az időmérőn. “Még nem vagyok teljesen elégedett néhány dologgal” – nyilatkozta Sergio Perez. “Úgy érzem, van még bennünk potenciál, az egyensúlyon is tudnánk még javítani.”
Hülkenberg szoros csatára számít. “Minimális különbségek várhatók köztünk, valamint a Ferrari, a Lotus és a Williams között” – latolgatta az esélyeket a német. “Egy kis hiba is nagy különbséget okozhat. Feltekert motorral, minimális mennyiségű benzinnel bármi megtörténhet.”