A Lotus-csapat pénzügyi helyzete nagyon súlyos, mint kiderült, az adósságokkal küszködő alakulat már augusztusban sem tudta kifizetni dolgozói bérét, maga az F1 ura, Bernie Ecclestone nyúlt a saját zsebébe, hogy a csapattagok ne maradjanak jövedelem nélkül.


“Úgy gondoltam, hogy állom a fizetésüket, hogy minden rendben legyen és a Lotus eljuthasson Spába és remélhetőleg Olaszországba. De nagyon gyorsan dűlőre kellene jutni a Renault-val, hogy rendeződjenek a dolgok” – mondta a The Timesnak az angol üzletember, utalva arra, hogy a francia gyártó a Lotus megvásárlásával készül újra gyári csapatot indítani.
A Times szakírója tudni véli, hogy Ecclestone közbenjárt a Lotus érdekében a Spában kialakult “alkrízis” ügyében is, amikor is a tavalyi tesztpilótával, Charles Pickel folyó jogi vita miatt lefoglalták a csapat autóit, és csak múlt szerdán kapták azokat vissza.
Eason hozzáteszi, hogy a Lotus helyzete továbbra is homályos, a hétvégi Olasz Nagydíjon való részvételüket nem lehet biztosra venni, bár az enstone-i alakulat szóvivője azt állította, hogy “minden rendben folyik”, a csapattagok pedig elutaztak Monzába.
Az F1 ura fizette ki a Lotus-dolgozók bérét 3


A krízissel éles kontrasztot alkot, hogy a Belga Nagydíjon közel két év után újra a dobogóig jutott a csapat, a Spában 3. Romain Grosjean szerint pedig Olaszországban is jók lennének a kilátásaik:
“Az E23-as nagyszerű autó, ami kiválóan működött Spában, minden összeállt. Talán pályafutásom legjobb versenyét produkáltam, de ez csakis annak köszönhető, hogy Enstone-ban is mindenki a lehető legkeményebben dolgozik. Papíron Monza még Spánál is jobban fekszik az autónknak, így elvileg újra esélyünk lehet a dobogóra” – magyarázta a francia.