Bár vasárnap délután a Lotus Romain Grosjean 3. helyével közel két év után szerzett újra dobogós helyezést, a háttérben nagyon rosszul állnak a dolgaik.


A csapat jogi vitában van a tavaly tesztpilótaként alkalmazott Charles Pickel, aki 700 ezer eurót követel, amiért az eredeti megegyezéssel ellentétben nem vezethette az autót a szabadedzéseken. A Pic-ügy miatt Spában a végrehajtók a futam után lefoglalták a Lotus autóit is.
Bár megegyezés még nincs, a Lotus szerdán végre visszakapta a versenyautókat, távozhattak Spából, igaz, fennáll a veszélye, hogy Monzában is gondok lesznek. A brit Sky Sports értesülése szerint a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) is aggodalommal figyeli az eseményeket.
A Pic-ügy egyébként csak egy a bajok sorában, a Lotus mostanra 18 millió fontos (7,7 milliárd Ft) tartozást halmozott fel, küszöbön áll a csőd.
F1: A Lotus is elhagyhatta Belgiumot 3


Egyesek tudni vélik, hogy jönni is fog, de azért, hogy aztán az adósságrendezést követően pár nap után megérkezzen a Renault, hogy újra gyári csapatává tegye az enstone-i alakulatot.
A francia Auto Hebdo szerint az autógyártó a Forma-1-es csapat 60 százalékos tulajdonrészéért 7,5 millió eurót (2,4 milliárd Ft) fizetne azonnal a Lotus tulajdonosainak, majd további 50-et (15,8 milliárd Ft) tíz év alatt.