Hétfőn belehalt sérüléseibe az IndyCar vasárnapi futamán balesetet szenvedett egykori Forma-1-es versenyző, Justin Wilson. 
A 37 éves angol pilótát a versenyszéria poconói futamán versenyzőtársa, Sage Karam autójának egy darabja találta fejen, kómában, válságos állapotban került az allentowni Lehigh Valley Health Network kórházba, ahol sajnos nem tudtak segíteni rajta.


Wilson európai ismertségét a Forma-1-es szereplésének köszönheti: a Forma 3000 bajnoki címének megszerzése után 2003-ban a Minardinál és a Jaguarnál vezetett, egyébként ő volt minden idők legmagasabb F1-es versenyzője.
Miután a Forma-1-ben nem sikerült megragadnia – pedig még részvényeket is eladott, hogy pénzt szerezzen -, Amerikába ment, a ChampCarban, majd a 2008 túl indyCar néven újraegyesült szériában versenyzett. Összesen hét futamgyőzelem, nyolc pole kapcsolódott a nevéhez. 
A motorsportközösség kedves, melegszívű személyként, igazi úriemberként ismerte a sheffieldi pilótát – mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy halála esetére szerveit átültetésre ajánlotta fel. Felesége és két kislánya gyászolja, a család azt kérte, hogy a szurkolók virágok vásárlása helyett a gyerekek jövőjét támogató alapítványnak tegyenek adományokat.
Wilson halála bő egy hónappal követi a tavalyi Forma-1-es Japán Nagydíjon fejsérülést szenvedett Jules Bianchi elhunytát, az IndyCarban négy évvel ezelőtt, a 2011-es szezonzárón volt utoljára halállal végződő baleset, Dan Wheldon veszítette életét.