A Forma-1-ben idén, mindössze egy Forma-3-as idény után bemutatkozott 17 éves Max Verstappen úgy gondolja, hogy Michael Schumacher fia, Mick szintén gyorsan vehetné a versenyzői karrier lépcsőit.
Schumacher fiának üzent a Forma-1-es csodagyerek 2
Verstappen is a Van Amersfoortnál tanulta a szakmát


A hétszeres világbajnok legenda 16 éves fia a gokartos évek után 2015-ben vágott bele a formaautózásba, a belépő szintű Formula 4 német országos bajnokságában vezet. Verstappen szerint jövőre már a Forma-3-ban, a nemzetközi porondon kellene folytatnia.
“Én nem javasolnám, hogy Mick még egy évet a Formula 4-ben töltsön. Időpocsékolás lenne, mert ott semmit nem tanul az aerodinamikai oldalról. Jövőre már a Forma-3-ban kellene indulnia” – mondta a Toro Rosso fiatal hollandja a Kölner Expressnek. 
A fiatal Schumacher szezonja eddig hullámzóan alakult, de Verstappen szerint ez nem gond: “Ez nem számít, Mick ambiciózus, a Forma-3-ban pedig sokkal többet tanulhat. Én is Frits van Amersfoort csapatánál versenyeztem (tavaly az F3-ban), szóval tudom, hogy Mick jó nevelést kap. Remélem, hogy hamarosan az F1-ben találkozunk majd!”