2016-ban új csapattal bővül a Forma-1 mezőnye, az indulására régóta készülő amerikai Haas szorosan kapcsolódik a Ferrarihoz. Ennek megfelelően jó esély van arra, hogy az egyik ülést a Ferrari egyik tesztpilótája, Esteban Gutierrez vagy Jean-Eric Vergne kapja, a másik ülésért azonban nagy a verseny.
Gunther Steiner csapatfőnök szerint tíz pilótával tárgyalnak folyamatosan. “Már az első benyomásaink nagyon pozitívak voltak, senki nem utasított el minket azzal, hogy hé, ti új csapat vagytok, nem akarok odamenni” – mondta Steiner.
“Jelenleg nagyjából tíz pilótával tárgyalunk. Néhányan magasabban, néhányan alacsonyabban vannak a listánkon, de tudnunk kell, kire és mennyire számíthatunk.” Gutierrez és Vergne mellett előkelő helyen szerepel a Haas listáján Nico Hülkenberg és Adrian Sutil is, de kérdés, hogy ők mennyire hajlanak az ajánlatra.
“Számunkra a tapasztalat kulcsfontosságú. Új csapat vagyunk, körülöttünk minden új, sok az ismeretlen faktor, így biztosra szeretnénk menni. Ha a tapasztalat tempóval is párosul, annál jobb.”
“Nyár végére szeretnénk döntést hozni, szeptemberben legalább egy, de inkább két nevet szeretnénk bejelenteni. A tárgyalásaink ugyanakkor komolyak, így egy kicsit elhúzódhatnak.”