Rosberg: Az új rajtokkal megfoghatom Hamiltont 2

A jövő heti Belga Nagydíjtól kezdve a pilóták nem változtathatnak a kuplung fogáspontján attól a pillanattól kezdve, hogy a rajtrácsra indulva elhagyják a bokszutcát. A változtatástól azt remélik, hogy a rajtoknál több múlik majd a versenyzők képességein, mint a technikán.
“Nekem tetszik ez a változtatás, mert esélyt ad arra, hogy legyőzzem Lewist ezen a területen” – mondta Rosberg. “Ez eddig elég nehéz volt, mert elsősorban nem a pilótákon múltak a dolgok.”
“Kihívás lesz, mert eddig a mérnökök kezében volt az irányítás, ők felügyelték a beállításokat és mindent. Mostantól teljesen magunkra leszünk utalva, ez nagy változás, érdekes lesz a hatása. Maga a rajtolás egyszerű, de az már összetett dolog, hogy jól is csináljuk.”
“A procedúra nagyjából ugyanaz lesz, de jobban kell majd figyelnünk, mert a kuplung nem feltétlenül lesz ideális pozícióban.”
“Az, hogy nem változtathatunk a fogásponton, pályáról pályára más helyzeteket szül majd. A kuplung hőmérséklettől függően máshogy dolgozik, ha hideg vagy túl meleg van, az befolyásolja a kerekre jutó nyomaték mennyiségét is. Érdekes lesz látni, hogyan tudjuk ezt kezelni.”