A 2013-as, történelmi mélypontot jelentő idény után a Williams 2014-re – a Mercedes-motorral – visszatért az élmezőnybe, jó néhányszor dobogóra álltak, pole-t is szereztek, a konstruktőri bajnokság 3. helyén zárták az évet.
Idén is hasonlóan, de leheletnyivel talán gyengébben teljesítenek, és akadt néhány leszereplésük is, mint például Monacóban, Silverstone-ban és legutóbb, a Hungaroringen is. Egyesek keményen kritizálják a csapatot az óvatoskodó hozzáállás, az optimálistól elmaradó stratégiák és úgy általában az elszórt pontok miatt, aminek Grove-ban tulajdonképpen örülnek, árulta el a technikai főnök, Pat Symonds.


“Úgy gondolom, hogy egészen érdekes, hogy az idény elején az a nézet alakult ki, hogy a Williams szezonja elmarad az elvárásoktól. Ez azt mutatja, hogy magasak voltak az elvárások. Ez büszkeséggel töltött el, hiszen ugyanott, a 3. helyen álltunk a bajnokságban, mint tavaly, az emberek viszont arról beszéltek, hogy ennél többre lehetnénk képesek. Nos, tekintve a költségvetésünket és a csapat létszámát, egész jól teljesítünk” – magyarázta az Autosportnak. 
Symonds hangsúlyozza, hogy 2015 “konszolidációs év” a csapat számára, az idei munkával alapozhatják meg a további élmezőnybeli szereplést:
“Nagyon fontos ez az év a Williams számára, mert 2014 arról szólt, hogy visszakapaszkodjunk, ami sikerült is, a 3. hely pedig megérdemelt jutalom volt a kemény munkáért és a csapatvezetés bátor döntéseiért. Ha egyszeri fellángolás lett volna, és idénre visszacsúsztunk volna a középmezőnybe, akkor kudarcot vallottunk volna a céljaink elérésében. Szóval nagyon fontos volt, hogy konszolidálni tudjuk a helyzetünket, mind a pályán, mind üzletileg versenyképesek maradjunk, ami véleményem szerint eddig sikerült is.”
Bár a Williams jelentősen kevesebb pénzből gazdálkodik, mint a Mercedes, a Red Bull és a Ferrari, Symonds szerint ez nem zárja ki, hogy képesek legyenek megverni őket.


“Könnyű lenne azt mondani, hogy ők két és félszer annyit költenek és ezen múlik minden, de ez több szempontból sem igaz. Én nem hiszem, hogy a győzelemhez feltétlenül ekkora költségvetés kell. Ha valaki képes kisebb, összeszedettebb csapatként dolgozni, akkor is lehetséges a győzelem. Bízom benne, hogy a következő években folytatni tudjuk az építkezést, és hogy ez elvezet majd minket a győzelmekhez!”