Kimi Räikkönen idén januárban lett apa, kisfia édesanyja, Minttu Virtanen pedig azt mondja, hogy otthoni környezetben mi sem áll távolabb a versenyzőtől, mint a Forma-1-ben ráragadt “Jégember” becenév.
“Eltartott egy ideig, mire bízni kezdett bennem, Kimi elég távolságtartó az emberekkel, kételkedve áll az őszinteségükhöz – nyilatkozta az egykori légikisasszony a finn Kauneus ja Terveys magazinnak. ? De idővel kialakult közöttünk a kölcsönös bizalom, tavaly májusban pedig megkért, hogy hagyjam abba a munkát, és költözzek hozzá Svájcba, ő akarja gondomat viselni.”
“Kimi számára első a család. A munkájában talán ridegnek és önzőnek tűnik, de otthon egészen más ember, melegszívű, kedves. Nem is élnék kapcsolatban egy közönyös emberrel. Kimi szeretne további gyerekeket, ha rajta múlna, máris megint kispapa lenne. Én is szeretnék egy másik kicsit, ha a terhességnek nem lenne annyi hátránya. De abban egyetértünk, hogy nem szeretnénk, ha túl nagy korkülönbség lenne a gyerekeink között” – magyarázta a 26 éves Virtanen.
Azt egyelőre nem tudni, hogy a Ferrari hosszabbít-e a 2007-es világbajnokkal a jövő évre, de a 35 éves versenyző nem olyan rég arról beszélt, hogy azt sem bánná, ha otthon “kellene” ülnie a családjával.