A Pirelli 2016-ra egy ötödik, “szuper-szuperlágy” gumikeverék bevezetésére készül, hogy még nagyobb palettáról válogathassanak a csapatok. 
F1: Nincs megegyezés a gumitesztről 2


“Az utcai pályákra szánt lágy keverékünkön még dolgozni kell, Monaco, Kanada, Szingapúr igazán lágy gumikat igényel, még a jelenlegi szuperlágynál is lágyabbat” – mondta nemrég az olasz gyártó motorsportfőnöke, Paul Hembery.
A Pirelli szeretné, ha a csapatok mielőbb tesztelnék az új keverék prototípusait, de az Auto Motor und Sport szerint a csapatok nem képesek dűlőre jutni a kérdésben. 
A német szaklap szerint mind a hungaroringi, mind az Abu-Dzabira tervezett plusz tesztnapot leszavazták az alakulatok. Alternatíva Szingapúr lehetne, ezt elsősorban a plusz kiadásokat kerülni igyekvő kis csapatok támogatják, azonban ezt a Red Bull nem szeretné, ők jövő januárban, Szepangban akarnának külön gumitesztet.
Arról viszont sikerült megegyezni, hogy a Pirelli 2016-ra szánt esőgumijait mikor és hol próbálják ki: erre jövő január 25-26-án a mesterségesen fellocsolt Paul Ricard pályán kerítenek majd sort.