Bár a legfrissebb hírek szerint úgy tűnik, a Ferrari 2016-ra is megtarthatja Kimi Räikkönent, a 2007-es bajnok utódlásának kérdése az elmúlt két hónap egyik örökzöld témája volt a Forma-1-es hírekben.
Több jelölt neve is felmerült, de a legkomolyabban a williamses Valtteri Bottast emlegették, aminek viszont nem örülnek a brit csapatnál, úgy érzik, sportszerűtlen viselkedés volt a Ferrari részéről a lebegtetés.


Amikor az olasz Autosprint arról kérdezte a Williams technikai főnökét, Pat Symondst, hogy Bottas lehet-e Räikkönen utódja a jövő évben, így felelt:
“Amennyire tudom, Bottas jelenleg a Williams versenyzője, és pillanatnyilag nem hiszem, hogy ez változhatna. De szeretnék pár dolgot kiemelni ezzel kapcsolatban! Véleményem szerint a Ferrari Bottasszal kapcsolatos viselkedése elég egyértelmű volt. Az volt a cél, hogy mindenki tudjon a dologról, számunkra viszont ez destabilizáló volt a csapat és a versenyző szempontjából is.”
“Az ilyesmi óhatatlanul hatással van a pilóta és a csapat kapcsolatára, és bár a Ferrari nem csinált semmi szabályelleneset, az biztos, hogy a Williamsnél nem így intéznénk a dolgokat.”
F1: A Williams berágott a Ferrarira 3


Symondson kívül nemrég Bottas is kikelt a találgatások ellen: “Ez sem a Williams, sem Kimi tekintetében nem fair, hiszen semmi sem hivatalos, szóval jobb lenne, ha hagynának minket békében dolgozni, a versenyzésre koncentrálni” – mondta egy szponzori rendezvényen.
A finn versenyző menedzsere, Didier Coton is hasonlóan nyilatkozott a Magyar Nagydíj hétvégéjén: “Hogy őszinte legyek, sem a Williams, sem a Ferrari pilótája szempontjából nem jók ezek a pletykák. Nem fair az ilyesmi.”