A Forma-1 uraként ismert Bernie Ecclestone egy évvel ezelőtt dobta be, hogy 2016 után ejteni fogja Monzát, ha az Olasz Nagydíj szervezőivel nem sikerül egy pénzügyileg jobban festő szerződést kötni.
A monzaiak sokáig nem akartak és nem is tudtak volna engedni, ugyanis a magasabb rendezési díj kifizetéséhez állami segítségre lett volna szükségük, már-már úgy tűnt, hogy a versenynaptárból tényleg kihullik a legendás helyszín, de a múlt héten végül megkapták a szükséges támogatást. Ecclestone is jobb színben látja már a dolgokat.


“Természetesen ez jó hír, bízzunk benne, hogy sikerül végigvinniük, amit remélnek. Örülünk a dolognak, és szívesen maradunk Monzában, ez nem is kérdés, de most már tényleg olyan szerződést akarunk, mint amilyet a többi európai helyszínnel is kötünk, nincsenek engedmények, egyáltalán nincsenek” – idézte az Autosport a kis embert. 
Az Olasz Nagydíj szervezői és a Monzának otthont adó lombardiai régió vezetői remélik, hogy szeptemberre megszülethet az új, 2017-től érvényes szerződés, és akár már a szeptember 4-6-ai versenyhétvégén bejelenthetik a hosszabbítást.