A tavaly a konstruktőri bajnokság 9. helyén záró, az őszi csőd után 2015-re feltámasztott Manor-csapatnál idén nyugodtan építkezhetnek, hátulról senki nem fenyegeti őket, de szükség is van a felkészülésre, ugyanis 2016-ban érkezik a Ferrari-támogatású amerikai csapat, a Haas, amely könnyedén kitolhatja őket a pénzdíjat nem hozó 11. pozícióba.


A Manor sportigazgató-elnöke, Greame Lowdon nem is titkolja, hogy tartanak a jövő évi kihívástól, főleg, hogy a Haas egyelőre mindenféle korlátozás nélkül fejleszthet, tesztelhet.
“Igen, fel kell készülnünk. Az alapján, amit eddig láttam, úgy néz ki, hogy a jövőre érkező új csapat egészen más alapokon száll be, mint eddig szokás volt. Érdekes lesz látni, hogyan haladnak, amikor már rájuk is vonatkoznak majd a szabályok. Persze nekünk arra kell koncentrálnunk, hogy mi magunk mit tudunk végezni, és hogyan legyünk a lehető legversenyképesebbek a jövő évre” – magyarázta az Autosportnak.
“Már fejlesztjük a következő autót, ez eddigi munka pedig nagyon jól fest, ami mindannyiunk számára bizakodásra ad okot.”
A Manor idén a 2014-es autó továbbfejlesztett változatával és még a tavalyi Ferrari-motorral versenyez, a mostani modellhez már nem is készülnek jelentős fejlesztési csomaggal, azonban Lowdon jelezte, hogy folyamatosan csiszolgatják, optimalizálják azért a járgányt a szezon második felében.