A 2014-ben Forma-1-es indulási engedélyt kapott, de az alapos felkészülés kedvéért csak 2016-ban beszálló Haas-csapatnál egyre komolyabban keresik a leendő versenyzőket.
Mivel a Haasnál a kasztnin kívül gyakorlatilag minden fontosabb elem a Ferraritól érkezik, a partnerség keretében a maranellói alakulat tartalékemberei a fő esélyesek között szerepelnek, ezt nem is titkolja az alapító-tulajdonos, Gene Haas. 
F1: Három fő jelölt az amerikai csapatnál 2
Haas figyeli a piacot


“Van egy listánk a kiszemelt versenyzőkről, azonban a következő pár hónapban még lesznek mozgások a pilótapiacon, ezért kivárunk, hogy lássuk, ki az, aki szívesen részt venne a projektünkben” – mondta az amerikai motorsportszakember és vállalkozó a hétvégén, portugáliai üzlete megnyitásakor.
Haasnál konkrétan rákérdeztek Esteban Gutierrezre és Jean-Eric Vergne-re, valamint a korábban a Ferrarival többször is tárgyaló, de a középcsapatok szintjéről valamiért kitörni nem tudó Nico Hülkenbergre.
“Két jelöltünk Ferrari-pilóta, szóval ők tényleg valós esélyesek, ami pedig a harmadik nevet illeti, ő más csapatnál van, azon múlik, hogy velük (a Force Indiával – a szerk.) milyen a szerződése. De pillanatnyilag bármelyik aktuális Forma-1-es versenyző érdekelne minket, ha igazolható” – mutatott rá Haas újra arra, hogy az elsődleges szempontjuk a friss F1-es tapasztalat.