A brit Daily Mail szerint meglepő fordulat következik, a 2009-es világbajnok Jenson Button az év végén visszavonul a Forma-1-ből, hogy az új Top Gear egyik műsorvezetője legyen. 
A bulvárlap állítja, hogy Button “tárgyal a BBC-vel a Top Gear műsorvezetői pozíciójáról, hamarosan érkezhet a bejelentés”. 


A Daily Mail emlékeztet, hogy a szupersikeres autós tévéműsor oszlopos tagját, Jeremy Clarksont sokadik balhéja után idén elküldték, ezek után két pedig műsorvezetőtársa, James May és Richard Hammond sem akart maradni.
A Forma-1-ben idén 16. szezonját töltő angol jövője eddig is homályos volt, mert bár a McLaren-vezér Ron Dennis nemrég azt állította, hogy a veteránnak biztos a helye 2016-ra is, maga a pilóta messze nem fogalmazott ennyire egyértelműen, a visszavonulásáról, sőt a Williamshez való átszerződéséről is spekuláltak mostanában. 
Button távozása nem jönne olyan rosszul a McLaren-Hondának, hiszen a wokingi alakulat két saját nevelésű tehetséget is várakoztat: a tavaly már versenyzőként bemutatkozott, idén tesztpilótává lefokozott Kevin Magnussennek, valamint a GP2-ben idén a bajnoki cím felé megállíthatatlanul haladó Stoffel Vandoorne-nak is helyet kellene találniuk.