28 millió forintért kelt el az első Magyarországon gyártott Mercedes-Benz CLA Shooting Brake modell. A Mercedes és a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) csütörtöki közös rendezvényén Lewis Hamilton volt a díszvendég, aki nem várt módon vett részt az akcióban.

“Szépen mentek fel az árak, és 20 millió forint körül – amikor már kétmillióval többet ajánlottak az árverezők, mint amennyit az autó ér, lehetett látni, hogy lelassul az árverezés. Legnagyobb meglepetésünkre Lewis Hamilton kért magának egy tárcsát, és feltette azt 22 millió forintnál. Ezen nagyon meglepődtünk, de azt gondoltuk, hogy ezzel csak az árverésnek szeretne egy kis lendületet adni” – mondta az Inforádiónak, Edvi Péter a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat elnöke, de Hamilton nem állt le.

“Mások is tovább licitáltak, viszont Lewis Hamilton 24 millió forintnál is feltette a tárcsát, majd 26, végül 28 millió forintnál is. Utólag elmondta, hogy csak azért akarta megvásárolni az autót, hogy szervezetünknek segítsen. Azt mondta, hogy egy bal oldali kormánnyal nem nagyon tud mit kezdeni Angliában, de nagy a család, valakinek majd elajándékozza” – közölte Edvi Péter.

Hamilton azt kérte az elnöktől írja meg majd néhány hét múlva, hogy a pénzt mire fordítják. A tervek szerint egészségügyi programra, műtéti, orvosi kezelésekre használják majd fel.

Hamilton Mercedest vett a Gyermekmentő Szolgálat árverésén 1
Hamilton Mercedest vett a Gyermekmentő Szolgálat árverésén 2

Hamilton Mercedest vett a Gyermekmentő Szolgálat árverésén

Hamilton Mercedest vett a Gyermekmentő Szolgálat árverésén

Hamilton Mercedest vett a Gyermekmentő Szolgálat árverésén 5
Hamilton Mercedest vett a Gyermekmentő Szolgálat árverésén 6
Fotó megosztása:
Hamilton Mercedest vett a Gyermekmentő Szolgálat árverésén 7 Az árverésen licitálni lehetett Michael Schumachertől overálljára is, amelyet három éve ajándékozott a gyermekmentő szolgálatnak, az 3 millió forintért kelt el.
 
A Mercedes-Benz már több éve támogatja az NGYSZ munkáját: 2012-ben jótékonysági aukcióra bocsátotta az első Magyarországon gyártott Mercedes-Benz B-osztályt, az akció segítségével az NGYSZ 20 millió forint adományban részesült. 2013-ban pedig többek között a Segíts egy mosollyal kampány keretében az első hazai CLA-modell felületének értékesítésével segítette a szervezet tevékenységét, ebből a kampányából több mint 6,5 millió forint támogatás gyűlt össze.