Lewis Hamilton szerint Jules Bianchi halála rámutatott, hogy a Forma-1 sosem lehet teljesen biztonságos, de ezért kell dolgozni. A Hungaroringen az elhunyt francia kedvéért hajt majd.


“Mindannyiunknak borzalmasan nehéz volt végleg elköszönni Jules-től. Én csak azt kívánom, hogy bárcsak jobban ismertem volna őt! De az alapján, amennyire ismertem, meleg szívű, derűs ember volt, aki előtt fényes jövő állt. Nehéz időszak vár most a sportágra” – mondta a kedden sok más F1-pilótával együtt a nizzai temetésen megjelent címvédő.
 
“Újra szembesültünk vele, hogy a Forma-1 veszélyeit nem szabad alábecsülnünk, mindig ott a veszély, amikor autóba ülünk. Óriási előrelépések történtek a biztonság terén, és tudom, hogy az FIA a jövőben is ezen dolgozik majd.”
“Magyarország csodás hely, az egyik kedvencem, Jules pedig ezen a futamon és később is ott lesz az imáimban és a szívemben. Tudom, hogy azt szeretné, hogy keményen nyomjuk, pont, ahogy ő, szóval így is teszek majd!”
A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff szerint az F1 azzal tiszteleghet legjobban Bianchi emléke előtt, ha még keményebben dolgozik a biztonság növelésén.


“Nehéz hét volt ez a motorsport világa számára. Elsőként Jules családjára és barátaira gondoltam, egy gyermek elvesztése szavakkal leírhatatlan, a csapat nevében erőt kívánok nekik a következő hetekre-hónapokra. Én magam 2007-ben hallottam először egy olasz nevű, nagyon tehetséges francia ifjoncról, amikor remekelt az első Forma-3-as idényében, a következő évben pedig már dominált és bajnok lett. Kiemelkedő bajnok – így emlékszünk Jules-re. Az emléke előtt pedig azzal adózhatunk, ha az FIA vezetésével tovább dolgozunk a versenyzők, csapattagok, pályamunkások és nézők biztonságának növelésén.”