A 25 éves Jules Bianchi múlt péntek éjszaka belehalt a tavalyi Japán Nagydíjon történt balesetben szerzett sérüléseibe. A hírre a hétvége folyamán a motorsportvilág jelentős része reagált, majd a kedden, Nizzában tartott temetésén is több tucatnyi Forma-1-es és egyéb kategóriában tevékenykedő kollégája jelent meg.
A Forma-1-esek végső búcsúja a Magyar Nagydíjon következik majd: a verseny rajtja előtt egyperces csenddel tisztelegnek Bianchi előtt, az autókon pedig egész hétvégén ott szerepel majd a “#CiaoJules” felirat. 


“A temetésen való megjelenés szívből jött a versenyzőknél, senkit nem kellett róla győzködni” – mondta kedden a Forma-1-es versenyzők szervezetének (GPDA) elnöke, Alex Wurz.
Bianchi volt menedzsere, Nicolas Todt szerint a megjelent kollégák nagy számát a fiatal francia személyisége is indokolta:
“Nagyon természetes, nagyon szerény ember volt. Az F1 bonyolult világ, gyakran eltávolít a való élettől, de Jules mindig képes volt alázatos maradni, mindig kedves volt mindenkivel, ez tette különlegessé.”
A Manor Marussiánál Bianchi helyére került Roberto Merhi így beszélt:
“Szerintem Bianchi volt a nemzedékünk legjobbja. Emlékszem, hogy amikor 2002-ben eljött egy spanyolországi gokartversenyre, a pálya ismerete nélkül is azonnal ment, mint a golyó. 2009-ben jó autó volánjánál nyerte meg az F3 Euroseriest, de tényleg agyonvert mindenkit, köztük Bottast és Ricciardót is.”