A múlt hétvégén röppent fel, hogy a Forma-1-ben az 50-es években az Alfa Romeo, a Maserati, a Mercedes és a Ferrari színeiben öt világbajnoki címet gyűjtő Juan Manuel Fangio maradványait exhumálják, hogy DNS-vizsgálatot végezhessenek egy apasági ügyben.
Mégis kihantolják az F1-bajnokot 1
Mégis kihantolják az F1-bajnokot 2

Mégis kihantolják az F1-bajnokot

Mégis kihantolják az F1-bajnokot

Mégis kihantolják az F1-bajnokot 6
Mégis kihantolják az F1-bajnokot 7
Mégis kihantolják az F1-bajnokot 8
Fotó megosztása:
Mégis kihantolják az F1-bajnokot 9


Az apaság kérdését egy Oscar Espinoza nevű, immár 77 éves férfi szeretné tisztázni, akinek édesanyja hosszú ideig az 1995-ben elhunyt Forma-1-es legenda élettársa volt. Espinoza több, Fangio által az édesanyjának írt levélre, valamint arra hivatkozik, hogy autóversenyzőként tanácsokat is kapott az argentin expilótától.
A hét közepén azonban fordulat következett, ugyanis kiderült, hogy egy másik apasági ügy is folyamatban van egy másik argentin bíróságon, ott egy Ruben Vazquez nevű férfi szeretné bizonyítani, hogy Fangio fia, az ügyben ítélkező bíró, Daniel Dipp pedig elrendelte az exhumálás elhalasztását az ítélet meghozataláig.
Az Espinosa-ügyet vivő kollégája, Rodrigo Cataldo szerint augusztus 7-én mindenképp lezajlik majd a kihantolás.
Mégis kihantolják az F1-bajnokot 10


“Az egyik bíró által tett elővigyázatossági lépések nem írják felül egy másik bíró utasítását. A biológiai személyazonosság ismeretére vonatkozó emberi jogot nem lehet korlátozni” – mondta Cataldo.
A Fangio Alapítvány azt kérte a bírótól, hogy az exversenyző maradványait ne szállítsák el a végső nyughelyét jelentő szülővárosából, Balcarcéből, a DNS-vizsgálatot végezzék el a helyszínen – a kívánság teljesítését még mérlegeli Cataldo bíró. 
Juan Manuel Fangio éppen 20 éve, 1995. július 17-én hunyt el, 84 éves korában.