A hétvégén a brit Autocar dobta be, hogy az Aston Martin a Forma-1-es beszállást fontolgatja, névadóként a Red Bull-hoz társulna, és 5%-os résztulajdonosán, a Daimleren keresztül Mercedes-motort hozna az energiaitalos csapatnak.


Az Autocar testvérlapja, az Autosport most azzal bővítette a sztorit, hogy a Red Bull és az Aston Martin valójában máris közösen dolgozik, igaz, egy utcai autós projekten, amelyben a brit gyártó az Adrian Newey által vezetett, a Forma-1-es csapattól különálló Red Bull Technologies a partner – hangsúlyozzák a bennfentes források.
Az év elején indult közös munka egyelőre a kezdeti fázisban jár, nem garantált, hogy kézzelfogható eredménye lesz, de ha mégis, akkor a cél egy olyan szupersportkocsi piacra dobása lehet, amely felveheti a versenyt a McLaren P1 GTR-rel és a Ferrari FXX K-val.
A Red Bull-Aston Martin-Mercedes Forma-1-es együttműködés lehetőségéről a hétvégén minden érintett óvatosan beszélt, igaz, az egy szem Niki Laudán kívül senki nem zárta ki a dolog megvalósulását.
Úgy tudni viszont, hogy az Aston Martin azért a talán könnyebben megvalósítható irányokat is mérlegeli, a listájukon szerepel az eleve Mercedes-partner Force India és Williams is.