A korábbi csapattulajdonos, ma már tévés szakértőként dolgozó Eddie Jordan még a Brit Nagydíj előtt szúrt oda a McLarennek, főleg arra kihegyezve a mondandóját, hogy nem igazságos minden nehézségért a Hondát okolni.

“Ron Dennis kirúgta Martin Whitmarshot, pedig Whitmarsh soha nem vezette olyan rosszul a csapatot, mint most Dennis” – mondta Jordan. Silverstone-ban Dennis visszaszólt: “A Forma-1-et egy nagy családnak tartom, a családok pedig falvakban élnek. A falu bolondja szerep a mi családunkban Jordané” – nyilatkozta Dennis.

A korábban a McLarennél is megfordult David Coulthard szerint nem volt elegáns a beszólás Dennis részéről. “Eddie sok minden, de biztosan nem bolond” – fogalmazott Coulthard. “Ronnak nem kell kedvelnie, de sértegetnie sem kéne.”

A McLaren Silverstone-ban összekapart ugyan egy pontot (Fernando Alonso a 10. lett a 13 célba érő közül), ennél azonban sokkal nagyobb tervei vannak az istállónak. A wokingiak nagyon noszogatják a Hondát, hogy igazoljanak le néhány tapasztalt mérnököt, a japán kultúrától azonban távol áll az ilyesmi, így eddig hiába erőlködött ezzel kapcsolatban Dennis és Eric Boullier.

Coulthard szerint ebből a projektből sokáig nem lesz még sikertörténet. “Nehéz elképzelni, hogy mostantól egészen az év végéig rohamtempóban fejlődnének. Még jó ideig nem kell figyelni a csapatra és az eredményeire.”