A Force India az idény elején kapkodva, az utolsó pillanatban küldte pályára idei modelljét, ami a születés körülményeit figyelembe véve minden várakozást felülmúlt, a konstruktőri 5. helyig juttatta az alakulatot. 
A silverstone-i csapat azért már a szezonkezdettől dolgozott az átfogó fejlesztési csomagon, ami kis késéssel ugyan, de a hazai versenyre elkészült, a cseppet sem könnyű Brit Nagydíjon pedig kettős pontszerzést produkált, Nico Hülkenberg a 7., Sergio Perez a 9. helyet hozta.


“Izgalmas délután volt, és nagyszerű, hogy jó adag ponttal végeztünk a hazai futamunkon” – mondta Hülkenberg. “A rajtom szenzációsan sikerült, talán a Forma-1-es pályafutásom legjobbja volt, az 5. helyig lőttem ki, a két Ferrari elé. Az első etapon magam mögött is tudtam tartani őket, de túl gyorsak voltak és a stratégiával át tudtak ugrani. Az esőben nagyon csúszós lett a pálya, a kerékcserénk időzítése pedig nem volt szerencsés, mert épp elmentem a bokszbejárat mellett, amikor nagyon esni kezdett, így egy teljes kört kellett mennem az esőben száraz gumikon. De összességében nagyon jó eredmény a 7. hely, elégedettek lehetünk. A mai teljesítményünk nagyban köszönhető az ide hozott fejlesztéseknek, a jó irányba vittek minket, szóval elismerés a csapatnak!” 
A tulajdonos-főnöke, Vijay Mallya elégedett is volt:
“Az otthoni versenyünkön szerzett 8 ponttal megerősítettük a konstruktőri 5. helyünket, fantasztikus eredmény. Hagyományosan nem voltunk erősek Silverstone gyors vonalvezetésén, de a frissített VJM08 ma minden körülmény mellett versenyképesnek tűnt. Ez a pálya komoly kihívás a Forma-1-es autóknak, szóval bízhatunk benne, hogy az idény második felére is továbbvihetjük a lendületünket. Nico és Sergio is szépen vezetett, elkerülték a bajt.”