Hiába volt az első, majd a második szabadedzésen is a leggyorsabb Nico Rosberg Silverstone-ban, az első nap után visszafogottan nyilatkozott.

“Nem, nem vagyok elégedett, az autó eléggé kiszámíthatatlan volt” – mondta a német. “A pályaviszonyok nagyon nehezek voltak. Vasárnap pedig nem lesz ilyen meleg, szóval legyünk csak óvatosak. Az egyensúly tényleg nem volt rossz, de messze nem ez kell majd vasárnapra.”

F1: Csak a Mercedes gyorsabb a Toro Rossónál? 1
F1: Csak a Mercedes gyorsabb a Toro Rossónál? 2

F1: Csak a Mercedes gyorsabb a Toro Rossónál?

F1: Csak a Mercedes gyorsabb a Toro Rossónál?

F1: Csak a Mercedes gyorsabb a Toro Rossónál? 30
F1: Csak a Mercedes gyorsabb a Toro Rossónál? 31
F1: Csak a Mercedes gyorsabb a Toro Rossónál? 32
F1: Csak a Mercedes gyorsabb a Toro Rossónál? 33
F1: Csak a Mercedes gyorsabb a Toro Rossónál? 34
F1: Csak a Mercedes gyorsabb a Toro Rossónál? 35
F1: Csak a Mercedes gyorsabb a Toro Rossónál? 36
F1: Csak a Mercedes gyorsabb a Toro Rossónál? 37
F1: Csak a Mercedes gyorsabb a Toro Rossónál? 38
F1: Csak a Mercedes gyorsabb a Toro Rossónál? 39
F1: Csak a Mercedes gyorsabb a Toro Rossónál? 40
F1: Csak a Mercedes gyorsabb a Toro Rossónál? 41
F1: Csak a Mercedes gyorsabb a Toro Rossónál? 42
F1: Csak a Mercedes gyorsabb a Toro Rossónál? 43
F1: Csak a Mercedes gyorsabb a Toro Rossónál? 44
F1: Csak a Mercedes gyorsabb a Toro Rossónál? 45
F1: Csak a Mercedes gyorsabb a Toro Rossónál? 46
F1: Csak a Mercedes gyorsabb a Toro Rossónál? 47
F1: Csak a Mercedes gyorsabb a Toro Rossónál? 48
F1: Csak a Mercedes gyorsabb a Toro Rossónál? 49
F1: Csak a Mercedes gyorsabb a Toro Rossónál? 50
F1: Csak a Mercedes gyorsabb a Toro Rossónál? 51
F1: Csak a Mercedes gyorsabb a Toro Rossónál? 52
F1: Csak a Mercedes gyorsabb a Toro Rossónál? 53
F1: Csak a Mercedes gyorsabb a Toro Rossónál? 54
F1: Csak a Mercedes gyorsabb a Toro Rossónál? 55
F1: Csak a Mercedes gyorsabb a Toro Rossónál? 56
Fotó megosztása:
F1: Csak a Mercedes gyorsabb a Toro Rossónál? 57


“A balansz a gumikopással folyamatosan változik, a hőmérséklet is befolyásolja, szóval nem lesz könnyű. Azt nem tudom, pontosan milyen köre volt Lewisnak, de biztosan nem reprezentatív az eredmény. Szerintem szoros a verseny, szóval bele kell húznom.”

Lewis Hamilton péntek délután közel fél másodperccel volt lassabb csapattársánál, csak a negyedik helyen zárt, de a sok panaszkodása ellenére is pozitívabban beszélt.

“Tisztességes nap volt. Elég simán ment minden, jó volt, és nagyszerűek voltak a szurkolók. Alig várom, hogy még többet lássam őket a hétvége során” – nyilatkozta, hozzátéve, hogy a beállításokkal azért még bőven lesz dolga.

Az angol Kanadában és Ausztriában sem rajtolt jól, de a Mercedes Silverstone-ra visszatette az autójába a Spanyol Nagydíjig használt kuplung-konfigurációt, a startszimulációk alapján Hamilton elégedett volt.

“Eddig nagyon jónak tűnik. Nem akarom elkiabálni, de érzésre jó, olyan, mint az első négy futamon, majd meglátjuk, milyen lesz a hétvége további részében.”

F1: Csak a Mercedes gyorsabb a Toro Rossónál? 58


Hamilton negyedik helye azt jelentette, hogy mindkét Ferrari-pilóta előtte végzett, de valahogy ők sem ugrottak ki a bőrükből.

“Ez csak a péntek volt, később még bármi történhet. Elégedett is vagyok, meg nem is, mert a kemény keveréken valamiért küszködtem, hogy csak az az egy szett volt-e ilyen, nem tudom. De a közepes elég jól viselkedett gyors körön. De ezek csak az edzések, nem jelentenek sokat” – fogalmazott a harmadik idővel zárt Kimi Räikkönen.

A két századdal hátrébb végzett Sebastian Vettel így értékelt. “Az autóval nem volt gond, nagyjából végigvittük a programot, de nem vagyok teljesen elégedett az autó viselkedésével. Még javulhatunk” – összegzett a német.

“Kipróbáltunk pár dolgot, hogy lássuk, mi működik, mi nem. Azt nem tudom, mi lett a Mercedes tempójával, délelőtt nagyon gyorsnak tűntek. Meglepetés lenne, ha holnap is ilyen közel lennénk hozzájuk, persze kellemes meglepetés.”

F1: Csak a Mercedes gyorsabb a Toro Rossónál? 59


A pálya közvetlen szomszédságában dolgozó Force India az otthoni futamon veti be először a jelentősen átalakított autót, a VJM08B-t, az első edzések alapján pedig bőven van benne potenciál.

“Sima péntek volt, összességében pozitív nap. Pontosan erre van szükség egy új fejlesztési csomagnál, és sikerült is szép távot menni az autóval. Azonnal jó volt a teljesítmény, az első etapomtól nagyon pozitív benyomásom volt az autóról, ami igazán biztató.”

“Az új alkatrészekkel mindig sok a tanulnivaló, szóval rendesen át kell néznünk az adatokat, mit lehet még optimalizálni, de igazán bizakodó vagyok” – magyarázta a nyolcadik idővel zárt Nico Hülkenberg.

A péntek meglepetését a Toro Rossók szolgáltatták, Max Verstappen és Carlos Sainz versenytempója is nagyon erős volt. “Jó rajt volt” – vélekedett Verstappen. “Ezen a pályán elég nehéz tanulni, de elégedettek voltunk a haladással. Még van javítanivalónk, de a jó irányba haladunk.”

“Az időmérőn a hetedik-nyolcadik is meglehet. A hosszú etapjaink nagyon jól sikerültek, egy Mercedes volt előttem, és alig tudott elhúzni. Nagyon jó volt az egyensúly, és ez jó hír a verseny előtt. Azt hiszem, pénteken csak a Mercedes volt egy hajszállal gyorsabb nálunk.”

F1: Csak a Mercedes gyorsabb a Toro Rossónál? 60


A Toro Rossóhoz hasonlóan a Red Bullnak sem volt rossz napja, egy körön gyorsabb volt a kiscsapatnál. “Elég jó volt ma az autó, rendben vagyunk egyelőre” – mondta Daniel Ricciardo. “A helyezéseink viszonylag jók, és tudunk még gyorsulni. Szeretnénk egy kicsivel többet kihozni az autóból, és ha jól dolgozunk, ez sikerülhet is.”

A McLaren szokás szerint nem szerepelt jól. “Nem fogunk pontot szerezni, ha csak nem történik valami az éjjel, ami őszintén szólva meglepne” – nyilatkozta Jenson Button. “Messze le vagyunk maradva, nem vagyunk elég gyorsak.” Fernando Alonso szerint már a Q1-ből is nehéz lesz a továbbjutás. “Csak a Sauber van a mi szintünkön, a többiek túl gyorsak számunkra.”