A Forma-1 uraként ismert Bernie Ecclestone kisebb vihart kavart azzal, hogy két héttel ezelőtt a 2014-ben bevezetett új motorokra célozva azt állította, hogy a mérnökök “szar terméket” adtak neki.
A Brit Nagydíj pénteki csapatvezetői sajtókonferenciáján szóba került Ecclestone megjegyzése is, a Force India tulajdonos-főnöke, Vijay Mallya szerint az F1 urának változtatnia kellene a hozzáállásán.


“Mit mondanék arra, hogy Ecclestone-nak szar terméket kénytelen eladni? Akkor ne a szar termék eladásával foglalkozzon! De ha már az a munkája, hogy szart ad el és milliárdokat keres rajta, akkor a résztvevőkkel közösen azon kellene dolgoznia, hogyan szartalanítsa a Forma-1-et” – mondta az indiai üzletember.
Mallya szerint a sajtó is felelős, a legnagyobb gond viszont a kis- és középcsapatok bizonytalan pénzügyi helyzete.
“A Forma-1 talán a legizgalmasabb és legnézettebb sportág, és ha minden résztvevő számára fenntarthatóvá válna, akkor a negativitás is eltűnne. A sajtó is írhat arról, hogy az F1 unalmas, mert a két Mercedes sokkal gyorsabb a többieknél, de helyette tálalhatnák úgy is, hogy milyen nagyszerű munkát végzett a Mercedes. Ez a média hozzáállásán múlik.”