F1: Szombati sprintversennyel bővülhet a program 2 Az F1-es Stratégiai Munkacsoport csütörtök este hozta nyilvánosságra a szerdai londoni megbeszélés összefoglalóját, ezek szerint “számtalan izgalmas és innovatív” változást terveznek már jövőre a versenyhétvégék lebonyolításában.

Az egyik elképzelés szerint szombaton is rendeznének versenyt, méghozzá a csapatok harmadik számú pilótái számára. A verseny első négy helyezettje rajthoz állhatna a másnapi futamon, a beérkezésük sorrendjében állhatnának fel a rajtrács legvégére.

Az ötlet meglepő, mert a harmadik számú pilóták szerepeltetése azt is jelentené, hogy minden csapatnak három autót kellene készítenie, ennyit kéne versenyről versenyre fuvaroznia, ami jelentős többletkiadást okozhatna. Még akkor is, ha a szombati sprintversenyek csak az európai szezonnal kezdődnének.

Egy másik elképzelés szerint a szombati sprintversenyen a főállású pilóták állnának rajthoz, és ennek eredménye döntene a rajtsorrendről, ami nem biztos, hogy jó ötlet, mert a nyers tempója legfeljebb a legelöl haladó pilótának derülne ki.

“Ezek nagyon kezdeti ötletek” – mondta Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke. “AZz jó, hogy beszélgetünk ezekről a dolgokról, de minden ötletet alaposan meg kell fontolnunk. Egyelőre csak ötletelünk.”