F1: Rosberg pecsenyéjét sütögeti Hamilton 2 Tavaly szinte végigháborúzták az évet, az idén viszont nyugodtabbnak tűnik Nico Rosberg és Lewis Hamilton viszonya. Már annyira jóban vannak, hogy Silverstone-ban közvetlenül egymás mellett lesznek a motorhome-jaik.

“Már minden le van szervezve, este felhúzunk egy magas kerítést” – viccelődött Rosberg. “Remélem, nem buliznak majd túl hangosan!” A német a nagy tréfálkozás közben nyilvánosan meghívta csapattársát egy közös sütögetésre.

“Nagyon kedves Nicótól, hogy meghívott” – reagált Hamilton. “Természetesen ott leszek – az ingyenkajánál nincs finomabb!”

Hamilton a Brit Nagydíj előtt több korábbi sztártól is megkapta, hogy mostanában nem figyel eléggé az F1-re, az Osztrák Nagydíj utáni tesztlehetőséget is átadta Rosbergnek. Hamilton szerint ezeknek a dolgoknak nincs közük ahhoz, hogy a német le tudta rajtolni Spielbergben, és ezzel a futamgyőzelmet is bebiztosította magának.

“Éppen Nico tesztjén szúrtuk ki, hogy van egy komoly probléma az új kuplungrendszerrel” – mondta Hamilton. Ezt Paddy Lowe technikai igazgató is megerősítette. “Valójában csoda, hogy Lewis csak ennyit veszített. Sokkal rosszabbul is alakulhattak volna a dolgok” – nyilatkozta Lowe.

Rosberg Silverstone-ban is Hamilton-verésre készül. “Nem érzem magam pechesnek, hogy Lewis a csapattársam. Ez nagy kihívás, ezért versenyzek. És tudom, hogy ha jó hétvégém lesz Silverstone-ban, akár le is győzhetem.”