F1: Alonso sem tudta megfúrni Hamilton szerződését 2 Lewis Hamilton három évvel meghosszabbította a szerződését a Mercedesszel, ezért cserébe állítólag 95 millió fontot (42 milliárd forint) kap majd a következő három szezonban. Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke szerint néhány pilóta az utolsó pillanatig próbálta megkaparintani Hamilton helyét, de hiába.

“Soha nem tárgyaltunk mással Lewison kívül, pedig sokan próbálkoztak” – mondta Wolff. “Volt, hogy bekopogtak hozzám, van-e tíz percem, leülhetünk-e valahol, de nemmel válaszoltam.”

Wolff nem volt hajlandó neveket mondani, de nyílt titok, hogy Alonso nagyon szeretett volna bekerülni a Mercedeshez, és ő maga is mondta nemrég, hogy a Force Indián és a Manoron kívül “mindenkivel tárgyalt.”

“Mindig nagyon óvatosnak kell lenni az ilyen tárgyalások során. Volt már olyan síző, aki 26 évesen visszavonulással fenyegetőzött, aztán megoldották a gondjait. Erről mindig eszembe jut, hogy a profi sportolók nagyon különlegesek, teljesen máshogy reagálnak, mint a hétköznapi emberek.”