Nem egészen úgy alakult a McLaren szezonkezdete, ahogy a csapat remélte, de a sorozatos kudarcok ellenére a kincstári optimizmus töretlen az istállónál. Noha Fernando Alonso már célzott rá, hogy ideje lenne átállni a 2016-os autó fejlesztésére, a McLaren nem dobja az évet.

“Még túl korai azt fontolgatni, hogy átálljunk-e 2016-ra, mert a szabályok nem sokat változnak” – mondta Jonathan Neale, a McLaren ügyvezetője. “Az idei szezon teszi le az alapokat a következőhöz, úgyhogy az utolsó versenyig keményen fogunk dolgozni.”

“Az első és hátsó szárny, a padlólemez és a fékhűtő csatornák is többé-kevésbé egy az egyben kerülnek át az új autóra, így folytatnunk kell a munkát.”

Eric Boullier, a McLaren versenyigazgatója az Osztrák Nagydíj után elismerte, hogy a csapat nehézségei előbb-utóbb már a 2016-os szezont is befolyásolhatják. “Nem mondanám, hogy az eddigi gondjaink bármit is befolyásoltak volna a következő idénnyel kapcsolatban, de ha így megy tovább, ezzel is számolnunk kell” – fogalmazott Boullier. “Hiányoznak a kilométerek, nemcsak a téli tesztekről, hanem a versenyhétvégékről is.”

Jenson Button is úgy érzi, hogy ideje a javulásnak, különben 2016 is mehet a levesbe. “Nem lehet úgy befejezni az évet, hogy két másodperc a hátrányunk a Mercedeshez képest, mégis komoly ellenfelek akarunk lenni jövőre” – fejtegette Button. “Dolgozunk azon, hogy célba érjünk a versenyeken, de személy szerint szívesebben látnék fejlődést a tempóban. Ha ez megvan, utána foglalkozhatnánk a megbízhatósággal is.”