A Forma-1-ben 2002 és 2013 között a Minardinál, a Jaguarnál, a Williamsnél és a Red Bullnál versenyző Mark Webber a napokban Aussie Grit címen kiadta memoárját, amiben alaposan kivesézi az F1-es éveit.


Az egyik érdekes részlet arról szól, mennyire közel járt ahhoz, hogy 2013-ra a Ferrarihoz szerződjön Felipe Massa helyére.
“A megbeszélést Stefano Domenicalival Flavio (Biatore, Webber és Alonso menedzsere) hajóján tartottuk a monacói öbölben (2012-ben). Nagyon is valós lehetőség volt, hogy a Ferrarihoz igazolok. Flavio, Stefano és Fernando is ezt akarta, készen volt a szerződés, de csak egy plusz opciós második évre szólt, az általam akart két év helyett” – írta.
“Az viszont nem vonzott, hogy 2013-ra átigazoljak egy másik csapathoz, júliusban pedig esetleg azt mondják, hogy a következő évben már nem tartanak igényt a szolgálataimra. Emlékszem, hogy amikor pénteken Silverstone-ba mentem, Fernandóval beszélgettünk telefonon, ő azt mondta, várjak még egy kicsit, de a megérzéseim azt súgták, hogy nem járnék jól a Ferrarival.” 
Az ausztrál hozzáteszi, hogy a ferraris tárgyalásai idején a Red Bull is készült az esetleges utódlására, Lewis Hamiltont csábítgatták.
F1: Webber majdnem a Ferrarihoz igazolt 3


“A Red Bull Racing is tárgyalgatott más versenyzőkkel, különösen Lewisszal. Nyilván megtudták, hogy én a Ferrarival beszélek, így nem is volt téma a szerződésem meghosszabbítása, Silverstone-ban viszont Christian (Horner, csapatfőnök) hirtelen szerződést ajánlott 2013-ra, amit aztán pár nappal később alá is írtunk.” 
“Érdekes változás lett volna, ha a Ferrarihoz megyek, és jól is esett, hogy fogadtak volna. Érdekesség, hogy Bernie Ecclestone is meggondolta magát ebben a kérdésben: eredetileg nem szerette volna, de 2013 közepén megkérdezte, hogy biztosan ki akarok-e szállni az F1-ből, mert szerinte még 2014-re is össze lehetett volna hozni a ferraris szerződést.” 
A 38 éves pilóta a 2013-as malajziai Multi 21-balhéról is ír, azt állítja, hogy a Red Bull ügyvédi fenyegetés hatására nem alkalmazott retorziót Sebastian Vettellel szemben a csapatutasítás semmibe vétele miatt.
“Christian elárulta, hogy a csapat a Maláj Nagydíj után két nappal kétoldalas levelet kapott Seb ügyvédjétől, amelyben az állt, hogy az ésszerűtlen csapatutasítással megszegték Vettel szerződését.”
Bár mára már rendeződött a kapcsolatuk, Webber szerint Vettel a közös évek alatt túl öntelt volt:
F1: Webber majdnem a Ferrarihoz igazolt 4


“Úgy tűnt, hogy egyszerűen nem volt képes elhinni, hogy időnként év voltam a gyorsabb. Mindig kellett valami kifogást találni. Idővel rájöttem, hogy olyankor lett balhé, amikor azt hitte, ő megtett mindent, de valójában nem volt elég. Én úgy vagyok vele, hogy ha tisztán megvernek, akkor le kell nyelni, de Seb az önteltsége miatt nem volt képes feldolgozni, hogy valami nem úgy alakult, és a csapaton töltötte ki a dühét ahelyett, hogy a megoldást kereste volna velük.”