A tavaly szeptemberben Pekingben indult, majd a malajziai Putrajaya, az uruguayi Punte del Este, Buenos Aires, Miami, Long Beach, Monaco, Berlin, Moszkva utcáin rendezett versenyek után a hétvégén a londoni dupla futammal lezárult a Formula E széria első idénye.


Az elektromos hajtású formaautókkal, tíz csapat két autójával, összesen 36 pilóta részvételével bonyolított sorozat első egyéni bajnoka Nelson Piquet Jr. lett, míg a csapatok versenyét az Alain Prosthoz kötődő e.Dams nyerte.
Az idény során Sebastien Buemi, Sam Bird, Piquet, Antonio Felix da Costa, Jerome D’Ambrosio, Lucas di Grassi és Nicolas Prost tudott futamot nyerni.
Míg idén mindenki a Spark Renault autójával állt rajthoz, a következő szezontól már nyolc különböző konstruktőr szállíthat meghatározott alkatrészeket. Az első ilyen összefogást már be is jelentették, a Virgin Racing Formula E Team a Citroën luxus-almárkájával, a DS-szel fog össze.


A 2010-12-ben még a Forma-1-gyel próbálkozó Virgin-vezér Sir Richard Branson az évad lezárulta kapcsán fényes jövőt is jósolt a Formula E-nek:
“Úgy gondolom, pár évig még a Forma-1-é lesz a porond, de eljön az idő, amikor a Formula E megelőzi a Forma-1-et, szerintem olyan négy-öt év múlva” – mondta a milliárdos.