A hétvégi Osztrák Nagydíj utána a Manor kivételével minden más csapat maradt a Red Bull Ringen, hogy kedden-szerdán megtartsák a Forma-1-es szezon második idény közbeni tesztjét.


Igen nehéz napja volt azonban a mezőnynek, ugyanis reggeltől kitartóan esett, délelőtt az is felmerült, hogy törlik a keddi gyakorlást, és inkább csütörtökre teszik át a tesztnapot. Végül mégis a körözés mellett döntöttek, de délután és kora este is újra eleredt, az eredeti 18 órás leintést 20 órára halasztották.
Délelőtt installációs körökön kívül semmi nem történt, az ebédszünet után végül a mclarenes Stoffel Vandorrne törte meg a csendet, majd után a Ferrari versenyzői akadémiájának ifjonca, Antonio Fuoco, majd a Toro Rossó-s Max Verstappen is pályára lépett.
A teljes esőgumikról hamarosan intermediate-ekre, majd a felszáradt aszfalton slickekre váltottak, és egyre sűrűbb lett a forgalom a pályán. 


A fiatal Foucónak azért talán nagy falat volt még a Forma-1-es “szörnyeteg”, késő délután a célegyenes végén megcsípte a vizes füvet, megpördült és a falnak vágta a Ferrarit, az autó orra sérült.
A legjobb időt a Mercedes tartalékosa, Pascal Wehrlein futotta, a DTM-s német szerdán már a Force Indiánál gyakorol. Ma náluk a Mercedes másik ifjonca, a Forma-3-as Európa-bajnok Esteban Ocon vezetett, 0,187 másodepres hátránnyal lett a második.
Fouco végül a 4. idővel végzett, Verstappen mögött, aki 97 körével a nap legszorgalmasabbja lett. A Williamsnél a silverstone-i első szabadedzésre készülő Susie Wolff futotta a legrosszabb időt, 39 körrel neki jutott a legkisebb táv is.
F1: Úszott a tesztnap, a Merci az élen 1