Alig másfél év telt el azóta, hogy a Red Bull behúzta sorozatban negyedik konstruktőri és egyéni bajnoki címét, de a mostani Milton Keynes-i alakulat szinte csak árnyéka önmagának. Sebastian Vettel távozott, az eredmények nem jönnek, a Renault-motor pocsék, a csapat irányából pedig csak a panaszok és fenyegetések érkeznek.


Az elmúlt időszakban többször is felbukkant már a paddockban az egykori McLaren-, Ferrari- és Benetton-pilóta, a Toro Rosso korábbi társtulajdonosa és főnöke, Gerhard Berger, az Osztrák Nagydíj hétvégéjén pedig már arról suttogtak, hogy a Red Bull-tulajdonos, Dietrich Mateschitz őt ültetheti az eddigi csapatfőnök, Chritstian Horner helyére.
A csapatot a kezdetektől, 2005-től irányító angol “megdöbbent”, amikor a pletykával szembesítették:
“Fogalmam sem volt, hogy ilyen értelemben is beszélnek rólam. De hosszú távú szerződésem van a csapattal. Nem könnyű a helyzet, de szombat este is Dietrichhel vacsoráztam, továbbra is kiváló a kapcsolatunk. Tisztában vagyunk vele, hogy problémáink vannak, de meg kell oldanunk őket, pontosan ez a munkám” – mondta a 42 éves szakember.