Sebastian Vettel a negyedik helyen végzett a Ferrarival az Osztrák Nagydíjon, de kényelmesen lehetett volna harmadik is, ha a csapat nem rontja el a kerékcseréjét – a jobb hátsóval volt gond. A német emiatt visszaesett Felipe Massa mögé, akit utolért ugyan, de az előzésre nem volt esélye.

Vettelt ennél jobban bosszantja, hogy a harmadik helyről a Mercedesek ellen sem tehetett semmit. “Jól éreztem magam a kocsiban, alapvetően minden rendben volt, de a többieknek volt még tartalékuk” – kezdte Vettel a Mercedesre utalva.

“Mintha a Mercedes a versenyen is az időmérőhöz hasonló nagyteljesítményű programot tudna futtatni, különösen az első körökben. Jó irányba haladunk, de kell egy kis idő, hogy erre mi is képesek legyünk.”

“Felipe ellen nehéz dolgom volt, mert az ő autójában is Mercedes-motor van, és a tempója is erős volt ma. A Williamseket különösen nehéz megelőzni a pályán, próbáltam összehozni valamit, de nem sikerült. Ha sokkal hosszabb lett volna a futam, esetleg sikerül, de Felipe végig azt tette a kijáratokon, amit kellett.”


“Ahhoz képest, hogy a szezon elején hol tartottunk, a negyedik hely egyértelműen csalódás.”

Nem volt boldog a Ferrari csapatfőnöke, Maurizio Arrivabene sem. “Megint egy dobogós helyezést dobtunk el magunktól, ennél sokkal határozottabbnak kell lennünk” – bosszankodott Arrivabene. “A minimális célunk, hogy ott legyünk a dobogón, nem engedhetünk meg magunknak ilyen versenyeket.”

“Ami Kimit illeti, még alaposan meg kell vizsgálnunk az esetet. Közel volt egymáshoz a két autó, egyelőre nem akarok semmit mondani.”