Izgalmasan indult a futam, a második helyről startoló Nico Rosberg lerajtolta Lewis Hamiltont, aki a következő pár kanyarban többször csapattársa mellé tudott férkőzni – ekkor azonban elkapták a világbajnoki éllovasok viadaláról a képet, ugyanis két korábbi bajnok hatalmasat ütközött.

Kimi Räikkönen gyakorlatilag felpréselte Fernando Alonsót az aszfalt melletti szalagkorlátra, a baleset miatt azonnal beküldték a safety cart.

Mindketten sértetlenül szálltak ki a kocsiból, ezután a kétszeres spanyol bajnok mintha többször váltani akart volna pár szót a finn bajnokkal, aki szemmel láthatóan nem volt nyitott az eszmecserére.


A közvetítésből nem derült ki egyértelműen, hogy a két pilóta összeért-e a baleset előtt, Alonso szerint a finn egyszerűen megcsúszott a kigyorsításon. “Hát, ez elég ijesztő volt” – mondta Alonso. “A rajtom nagyon jó volt, elég hamar Kimi mellé kerültem, akinek nehéz dolga volt, mert a keményebb keveréken indult. Láttam, hogy a második kanyarból kijövet nagyon kipörögtek a kerekei.”

“Megelőztem, de aztán hirtelen elveszítette az autót, és kitört a bal oldal felé. Nem láttam semmit, aztán belenéztem a tükörbe, és egy autót láttam magam alatt. Gyorsan kiugrottam, hogy lássam, rendben van-e, de szerencsére nem történt nagy baj. Azt hiszem, mindketten szerencsések voltunk, hogy nem találtam el a fejét. Fékeztem ugyan, de a kerekeim a levegőben voltak, így nem sokat tehettem. Elég furcsa baleset volt, ötödik fokozatban veszíthette el az autót.”

F1: Brutális baleset Räikkönen és Alonso között 1

Alonsót és Räikkönent az előírásoknak megfelelően a pálya kórházában is megvizsgálták, de mindent rendben találtak az orvosok. “34 g erejű volt a becsapódás, a vizsgálaton minden rendben volt. Csak a pályán voltam rosszkor, rossz helyen” – tette még hozzá Alonso, aki enyhe térdfájdalmakra panaszkodott csupán.

Később Räikkönen is megerősítette Alonso verzióját. “Nagy sebességnél hirtelen kipörögtek a kerekeim” – mesélte a finn. “Azonnal balra csúsztam, és hirtelen nem igazán tudtam, mi történt. Elég gyorsan történt minden, szerencse, hogy senkinek sem esett baja. Kár érte, mert ennél sokkal több lehetett volna ebben a hétvégében.” Egyelőre úgy tűnik, hogy Räikkönen autójának nem volt műszaki hibája.

További részletek itt, a futam összefoglalójában!