A Red Bullnál jó előre tudták, hogy nehéz hétvége lesz a hazai verseny, az Osztrák Nagydíj időmérője után pedig úgy néz ki, hogy a 17 éves tinitől, Max Verstappentől várhatnak csak valami szépségtapaszt.


Daniel Ricciardo a Q3-ba sem jutott be a Red Bull-lal, Danyiil Kvjat pedig ugyan a 8. lett, de mindkettejüknek 10-10 helyes rajtbüntetés jár motorcsere miatt.
“Balszerencsés volt a Q2, a fékjeim lehűltek, az egyeneseken pedig nem tudtam behozni a lemaradást. A büntetés miatt kompromisszumos beállításokat választottunk a csúcssebesség kedvéért egy kicsit csökkentettük a leszorítóerőt. A rajthelyem nem sokat számít, hiszen hátrasorolnak, de mindent beleadok majd a versenyen” – magyarázta az ausztrál.
Bár Ricciardónál előrébb végzett, Kvjatra is hátrasorolás vár, a büntetések kiosztása után az orosz a 8. helyről a 15-ikre kerül. Pár pontot mentene, ha lehet. 
“Mindent megtettünk, amit csak a trükkös körülmények között lehetett, mindent kihoztam az autóból, ami pozitívum. A rajtpozíció miatt nehéz verseny vár rám, de jó lenne, ha sikerülne egy-két pontot hozni a csapatnak.”


A Red Bull-os pilóták közül a legelőkelőbb helyet Max Verstappen hozta a Toro Rossóval, ő a 7. rajtkockából kezd vasárnap, míg csapattársa, Carlos Sainz Jr. a 12. helyre áll fel, de nem sokat remélhet, esőre hegyezték ki az autóját. 
“Egy kicsit kiábrándító időmérő volt ez számomra, főleg, hogy esős beállításokat választottunk mára, eső nélkül pedig elég nehéz dolgom lesz a futamon. Előznöm sem lesz könnyű, a választott leszorítóerő miatt, szóval bízzunk benne, hogy esni fog!”
Az eddig csak Malajziában pontot szerző Verstappen így beszélt:


“Azt hiszem, hogy az egész hétvégém jól sikerült eddig. Az időmérőn kihoztuk a maximumot az autóból. Mindhárom edzésen fejlődtünk, a és az időmérőn is, de a 7. hely volt a legtöbb. Barcelonában hibáztunk, túl konzervatívak voltunk a gumikkal, de már tudom, hogy jobban is lehet nyomni velük. Azóta folyamatosan javult a versenytempóm, Kanadában is gyors voltam, csak nem lehetett előzni. Most viszont sokkal jobb helyről kezdhetek.”