A Pirelli mellett az utolsó pillanatban a francia Michelin is beadta pályázatát a 2017-19 közötti Forma-1-es gumiszállítói tenderre. 
A sportágból 2006 végén távozott cég azonban saját feltételeivel, 18 colos mérettel és tartós keverékekkel jönne csak. Az előbbi a csapatoknak nem tetszik, az utóbbit pedig az F1 uraként ismert Bernie Ecclestone is elutasítja, pár napja arról beszélt, hogy a Michelin “betonkemény” gumikat hozna, ami ártana a show-nak.


A Michelin motorsportfőnöke, Pascal Couansnon a Speed Weeknek nyilatkozva reagált.
“Jelenleg a versenyzők csak 60-80 százalékot tudnak nyújtani, félnek attól, hogy kikészítik a gumikat. Szerintünk viszont nem így kellene a gumikhoz állni. Mi extrém sportot szeretnénk látni, ahol mindenki 100 százalékot nyújt. Szeretnénk, ha nagyobb becsülete lenne a gumiknak az F1-ben.” 
“Nekünk nem tetszik a gumik eldobható imázsa. Ugyanakkor olyasmiket is hallunk, hogy betonkemény gumikat gyártanánk. Ez nem igaz. Le Mans bizonyítja, hogy igen tartós gumijaink vannak, amik azonban a jó tapadásuk miatt jó show-t nyújtanak. Szeretném hangsúlyozni, hogy a célunk az, hogy a nézők számára szórakoztató legyen a verseny, nem előzés nélküli körmenetet akarunk.”


A Pirelli motorsportfőnöke, Paul Hembery egyszerűen nem érti, hogy a francia kollégák hogy képzelik, hogy ők szabnak majd feltételeket.
“Mi tartjuk magunkat a szabályokhoz, tartjuk magunkat ahhoz, amit kértek tőlünk. Szállítóként ez a dolgunk. A Michelin pályázata olyan, mintha egy motorgyártó azt mondaná, hogy mi ötliteres V8-ast javaslunk, aztán meg csodálkozna, hogy azt mondják, mi 1,6-os turbót akarunk. Ugyanaz a helyzet. Ha 20 colos méretet kérnek tőlünk, mi megcsináljuk, csak szólni kell, és mi csináljuk.”